Vijesti / Regija

500 kilograma droge otišlo u dim

500 kilograma droge otišlo u dim

U tvornici Našicecement u Našicama, 12. srpnja, u podne, spaljeno je oko 500 kilograma droge zaplijenjene u nizu provedenih kriminalističkih obrada u Republici Hrvatskoj. Ovo je do sada šesto spaljivanje tijekom protekle tri godine, a do sada je spaljeno preko šest i pol tona različitih vrsta droga.

Spaljena droga izdvojena je iz ukupno 5835 predmeta, a oduzeta je u vremenskom periodu od 2007. do 2010. godine. Uništeno je više od 102 kilograma heroina, 82 kilograma kokaina, 297 kilograma i 899 grama marihuane i hašiša te drugih ilegalnih opojnih sredstva i predmeta s tragovima droge.

Dopremanje droge u Našicecement transportirano je uz osiguranje djelatnika MUP-a. Droga je uništena na temperaturi od 1 400 stupnjeva Celzijevih, a proces spaljivanja obavljen je uz nadzor Predsjednice i članova Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost uništene količine opojnih droga procjenjuje se na 1,37 milijuna kuna.

Spaljivanju su nazočili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova na čelu sa Zoranom Babićem, načelnikom Odjela kriminaliteta droga i mr.sc. Ines Gmajnički, načelnica Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „ Ivan Vučetić", koja je ujedno i Predsjednica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga kao i predstojnik Vladina ureda za suzbijanje uporabe droga, Dubravko Klarić sa suradnicima.

Gospodin Dubravko Klarić posebno je naglasio, da iako se narkodileri služe sve sofisticiranijim metodama, Hrvatska je postala respektabilan partner u borbi protiv suzbijanja zlouporabe opojnih droga. Mnoge institucije u Republici Hrvatskoj poduzimaju sve mjere i aktivnosti u okvirima svojih nadležnosti kako bi se spriječila međunarodna trgovina. Napomenuo je da putove droge više ne možemo separativno gledati kao balkansku rutu koja je išla od pravca istoka prema zapadu, nego su to kružni pravci koji dolaze iz gotovo svih smjerova i gotovo svi tipovi droge dolaze njima.

Tekst: MUP.hr
Foto: nasice.com

  


Izdvojeno

Reci što misliš!