Vijesti / Regija

NAŠICE: Obilaznica će biti otvorena 30. studenoga

NAŠICE: Obilaznica će biti otvorena 30. studenoga

NAŠICE - Završni radovi na obilaznici Našice, koja osim ceste duljine 4,1 kilometara za teško prometno opterećenje i tri čvorišta, obuhvaća i dva mosta i nadvožnjak, privode se kraju i bit će završeni u predviđenom roku.

Završni radovi na obilaznici Našice, koja osim ceste duljine 4,1 kilometara za teško prometno opterećenje i tri čvorišta, obuhvaća i dva mosta i nadvožnjak, privode se kraju i bit će završeni u predviđenom roku.
nasicemapa2495

U punom zamahu su radovi na izvedbi lijevih skretača, odnosno priključku obilaznice na državnu cestu D53 Našice - Donji Miholjac na čvorištu "Velimirovac", te na priključku na državnu cestu D515 Našice - Đakovo na čvorištu "Markovac". Prema riječima šefa ispostave Hrvatskih cesta u Osijeku Dubravka Kosa, završetak radova očekuje se do 30. studenoga.
Za našičku obilaznicu Hrvatske ceste izdvojile su 45 milijuna kuna, i to je najveća i najvažnija infrastrukturna investicija u Našicama, koja će prema, Kosovim riječima, biti korisna i isplativa. Obilaznica će potpuno izmjestiti teretni tranzitni promet s pravaca Donjeg Miholjca, Osijeka i Đakova iz naselja Markovac i Našica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da obilaznica počinje i završava u prigradskim naseljima Markovac i Velimirovac, dovršetak će trajno značiti i veću prometnu sigurnost u tim naseljima koje imaju gustu izgrađenost uz cestovni pojas. Uz tranzitni promet, obilaznica će preuzeti i velik dio unutrašnjeg i ciljnog prometa Našica. Osim toga, obilaznica se uklapa u planiranu brzu četverostranu cestu Našice - Pleternica - Lužani koja je u fazi projektiranja, a koja će omogućiti cjelovit i kvalitetan prometni sustav.

TEKST: S.Fridl, Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!