Vijesti / Osijek

U rujnu nam stiže Slavonsko pivo

U rujnu nam stiže Slavonsko pivo

Slavonsko pivo novi je proizvod Osječke pivovare d.d., čija će javna promocija krenuti u rujnu ove godine.

Osječka pivovara na kraju je restrukturiranja u kojega je zakoračila prošle jeseni. Na svoje sestrinske tvrtke Pivovaru Osijek d.o.o. prenijela je proizvodnju i prodaju, Pivarski transporti bave se distribucijom dok je treća tvrtka Pivo 1697.

Dobro je da smo to napravili jer nas je u ožujku ove godine zadesio stečaj jednog našeg velikog kupca, Biljemerkanta i njegova četiri dilera, zbog čega smo izgubili 22 milijuna kuna. No, s obzirom da nismo zaduženi i opterećeni kreditima, poslovna banka nam je izišla u susret i pomogla da to prebrodimo – Poslovni.hr prenosi riječi direkotrice Zdenke Matok Jurković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da je Osječko pivo istinski brand grada, istaknuta je potreba otvaranja osječke pivnice kao mjesta na kojem bi se promovirao ovaj proizvod i najduža tradicija proizvodnje piva u Hrvatskoj, koja seže u 1697.

[span class=attention]Pogledajte gdje u Osijeku popiti jeftino pivo[/span]

150 tisuće hektolilata piva proizvela je osječka Pivovara prošle godine te ostvarila dobit od 6,4 milijuna kuna.  Iako je lani prodaja pala zbog povećanja cijena, kako ističu u Pivovari, izvukao ih je crni radler.

Trenutno Pivovara zapošljava 150 radnika. Dio ljudi napustio je tvrtku uz otpremnine, a direktorica Matok Jurković je najavila i nova zapošljavanja.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!