Vijesti / Osijek

I.gimnazija Osijek u Portugalu i Italiji

I.gimnazija Osijek u Portugalu i Italiji

Comenius projekt Training for life:Leadership initiative for Europe odveo je učenike i profesore I.gimnazije Osijek u Portugal.

"To je bio već treći projektni sastanak gdje smo našim partnerskim školama iz Turske, Poljske, Mađarske, Litve, Latvije,Italije,Rumunjske,Portugala i Danske prezentirali što smo napravili u proteklom razdoblju," kaže Ivana Štiglec iz I. gimnazije.

Predstavljen je dugi niz humanitarnih i volonterskih aktivnosti koje su inicirali i proveli učenici i profesori  škole. Učenici i profesori su imali priliku upoznati portugalsku kulturu i običaje, plesali su tradicionalne plesove, pjevali fado, izrađivali tradicionalnu portugalsku keramiku, ali i obišli glavne znamenitosti Lisabona i okolice.

From being a citizen of a country to being a citizen of the EU je drugi Comenius projekt u koji je uključena naša škola. Drugi projektni sastanak održan je na jugu Italije, u gradu Soverato. Sve partnerske škole tj. zemlje (Bugarska, Hrvatska, Turska, Italija, Španjolska ,Slovačka i Poljska) su predstavile svoj put do neovisnosti jer je to bila podtema ove mobilnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osim Soverata i okolnih mjesta posjetili smo i Siciliju, te upoznali talijansku kulturu, običaje i način života jer su učenici bili smješteni u talijanskim obiteljima," dodaje Ivana.

Sljedeći projektni sastanak održat će se u Osijeku u svibnju ove godine kada će partnerima predstaviti svoju školu, grad i zemlju.
  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!