Vijesti / Osijek

Nova tvornica Kandita pred dovršetkom

Nova tvornica Kandita pred dovršetkom

Kao što je to i bilo i planirano, u prvoj polovici 2014. završava se izgradnja jedne od najveće greenfield investicije u istočnom dijelu Hrvatske, nova tvornica Kandit.

Nova tvornica opremljena je prema najsuvremenijim tehnološkim standardima i predstavlja moderan industrijski pogon za proizvodnju konditorskih proizvoda. Nova tvornica Kandit prostirat će se na 22.000 četvornih metara i pogoni će biti certificirani za proizvodnju standardiziranu u zemljama EU. Od projektiranja do izgradnje tvornice angažirane su bile isključivo hrvatske tvrtke.

Tvornica Kandit, čija izgradnja je počela u ožujku 2013. godine u Nemetinu, istočnom dijelu grada Osijeka, u fazi je izvođenja završnih građevinskih radova, a izgradnja nove tvornice bila je podijeljena u nekoliko faza. Trenutno je u fokus, osim instalacije nove opreme i strojeva, na preseljenju postojećih tehnologija iz starih pogona u novu tvornicu. Kompletan proces preseljenja tvornice po fazama biti će dovršen do kraja lipnja.

kandit mentol

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novo pristiglom opremom za proizvodnju čokolade tvornici će omogućiti proizvodnja novih proizvoda, dodatni kapacitet, veća produktivnost i uštede u proizvodnji. Ulaskom Hrvatske u EU, brišu se granice i otvaraju nova tržišta. Izgradnjom nove tvornice, uspješno će se razviti i poslovni procesi koji će omogućiti podjednaku orijentiranost na domaća i izvozna tržišta na kojima se očekuje i ostvarivanje rasta.

Inače, u novoj tvornici već je započela testna proizvodnja bombona Kandit Mentol zeleni, a uskoro će i ostali popularni Kanditovi proizvodi krenuti u testnu proizvodnju.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!