Vijesti / Osijek

Carina organizira javnu dražbu za više od 5 tisuća litara zaplijenjene rakije

Carina organizira javnu dražbu za više od 5 tisuća litara zaplijenjene rakije

Područni carinski ured Osijek organizira pomalo neuobičajenu javnu dražbu. Preko svoje internet stranice pozvali su sve zainteresirane pravne i fizičke osobe-obrtnike na dražbu 5 113 litara voćne rakije!

Jačina rakije je u rasponu od 38% do 45%. Početna prodajna cijena za litru alkoholog pića u rinfuzi iznosi 4,00 kn. Prodajna cijena koja bude postignuta na javnoj dražbi bit će uvećana za iznos PDV-a.

Rakija se nalazi u skladištu PCU Osijek (Cara Hadriana 11) i može se razgledati dana 25. travnja 2014. godine u razdoblju od 09-11 sati u kojem razdoblju su sudionici pozvani provjeriti kvalitetu izložene robe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslije probe, dražba je zakazana za 12 sati i prodaja ide “skupno po modelu viđeno-kupljeno”, navode u Carini, dodajući da se prodaje “bez garancije” te da je obveza kupca u slučaju potrebe ishoditi potrebne dozvole ili isprave.

Potencijalni kupci mogu biti pravne i fizičke osobe-obrtnici registrirani za proizvodnju i promet jakih alkoholnih pića koji imaju registrirana trošarinska skladišta. Prije dražbe obvezni su uplatiti polog od deset posto početne cijene rakije. Kupac robe se obvezuje redestilirati kupljenu rakiju.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!