Vijesti / Osijek

Sutra kreće realizacija Projekta Osijek vrijednog 72 milijuna eura

Sutra kreće realizacija Projekta Osijek vrijednog 72 milijuna eura

Dugo očekivani Projekt Osijek vrijedan 72,5 milijuna eura u realizaciju kreće sutra, svečanim otvaranjem radova na dijelu trase kod Bastiona.

Dvije trećine tog projekta financirano je sredstvima Europske unije dok će se jednu trećinu osigurati iz tzv. nacionalne komponente. Jedan je to od prvih infrastrukturnih projekata financiranih europskim novcem, a za cilj ima poboljšanje vodovodne i kanalizacijske mreže na području grada Osijeka i susjednih općina, posebice općine Čepin.[span class=camera]VIDEO: Vodovod Osijek u Belgiji predstavio projekt vrijedan 72 milijuna eura[/span]

Na nedavno završenom natječaju za izvođača radova, kao najpovoljnija izabrana je ponuda osječke tvrtke Gradnja pa je time ovaj projekt i značajniji za sami Osijek i okolicu. 

c0212b9f40634da91edb8dfe54d99368.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako saznajemo u osječkom Vodovodu koji je nositelj samog projekta, radovi će se odvijati u devet etapa, a prvi su na redu arheolozi koji trebaju utvrditi da li na samoj trasi postoje bilo kakva nalazišta. Nakon toga kreće i sama građevinska realizacija, a svakako će se voditi računa da dinamika radova ne remeti normalni život u gradu. Tako će primjerice sami prostor kafića na promenadi biti raskopan tek nakon završetka ljeta, a do tada će se radovi odvijati na preostalim površinama.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!