Vijesti / Osijek

The Sunday Times predlaže Britancima da posjete Osijek

The Sunday Times predlaže Britancima da posjete Osijek

Niste čuli za Osijek? E, onda stanite na kraj reda.  Taj istočnohrvatski grad ima najbolje očuvanu baroknu, a osobito secesijsku (art nouveau)  arhitekturu u zemlji. Muzej likovne umjetnosti prepun je s portretima aristokrata iz 19. stoljeća, a tu je i neogotička crkva s 295 ft visokim tornjem. Nakon svega toga, trebat će vam pivo. Dobro će vam doći Osječko pivo na osunčanoj obali rijeke Drave.



Tako započinje tekst u uglednom britanskom The Sunday Timesu od 24. kolovoza, gdje se na 12. i 13. stranici posebnog priloga posvećenog putovanjima, poziva čitatelje da posjete Osijek.

Riječ je o tekstu naslovljenom Autumn city breaks you can fly to for under Ł50, a grad Osijek se u toj preporuci našao u uglednom društvu Pariza, Dublina, Stockholma, Ženeve, Milana, Torina, te španjolskog Santandera.

The Sunday Times svojim čitateljima preporuča u Osijeku obilan objed jela s roštilja uz živu romsku glazbu (gypsy band in the corner) u rustikalnom restoranu u starom dijelu grada, a predlaže i kvalitetan smještaj u nekim osječkim hotelima. Uz sve navedene i opisane destinacije, The Sunday Times nudi i pripadajuću internetsku stranicu kako bi se čitatelji i potencijalni posjetitelji Osijeka, sami mogli uvjeriti u navedeno.

I, naravno, The Sunday Times čitateljima savjetuje putovanje do Osijeka izravnom Ryanairovom zrakoplovnom linijom s londonskog Stansteda, kao i linijama Croatia Airlinesa.

- Ovakva turistička medijska promocija je još jedan dokaz značaja poslovne suradnje Zračne luke Osijek s Ryanairom i uspostavljene linije između Osijeka i Londona. Zahvaljujući aktivnosti i  razumijevanju vlasnika Zračne luke Osijek – Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije – te Hrvatske turističke zajednice, uskoro će uslijediti nova serija pregovora Zračne luke Osijek s Ryanairom, ali i drugim zrakoplovnim kompanijama kako bi sljedeće ljetne sezone Osijek i istočnu Hrvatsku povezali još s nekoliko zanimljivih europskih destinacija – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!