Vijesti / Osijek

Otvoren informacijski centar Europe Direct Osijek

Otvoren informacijski centar Europe Direct Osijek

Mreža informacijskih centara Europe Direct jedno je od glavnih sredstava koja Europska unija koristi za informiranje europskih građana o EU.

Ovim centrima zapravo se želi građanima omogućiti jednostavan pristup informacijama po konceptu "sve na jednom mjestu". Pored pružanja informacija, savjeta, pomoći, odgovora na pitanja o EU, osobito onih o pravima građana, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja, upućivanja na druge specijalizirane izvore informacija; oni potiču i građansko sudjelovanje putem različitih sredstava priopćavanja – internetskih stranica, društvenih medija, publikacija te organizacijom konferencija kojima prikupljaju informacije i mišljenje građana te i prosljeđuju ih institucijama EU.

Jedan takav EDIC, inače peti u Hrvatskoj, od planiranih trinaest, otvoren je danas i u Osijeku, u sklopu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje na adresi S. Radića 4. Centar će biti otvoren za korisnike radnim danom od 10-15 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečano ga je otvorio Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a u ovom događaju sudjelovali su i predstavnici suvlasnika RRA – gradonačelnik Ivan Vrkić, u ime Grada Osijeka i župan Vladimir Šišljagić, u ime Osječko-baranjske županije, istaknuvši tom prigodom izuzetnu dosadašnju suradnju s g. Baričevićem kao i potporu lokalne i regionalne samouprave ovom projektu.

Izvor: Osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!