Vijesti / Osijek

Mrtve kokoši na Trgu Ante Starčevića

Mrtve kokoši na Trgu Ante Starčevića

Nikola Jaman iz Petrijevaca danas je na neobičan način prosvjedovao pred zgradom Županije na Trgu Ante Starčevića. On je ljutit jer, kako kaže, nitko mu nije htio pomoć u obrani od poplava njegovog imanja u Petrijevcima, danas nešto prije podneva iz svog kombija izbacio deseteke mrtvih kokoši pred vrata Županije.

Jamanu je rječica Karašica poplavila kompletno imanje i on se još prekjučer obratio novinarima i izjavio kako je duboko razočaran jer mu "unatoč brojnim pozivima za pomoć nitko nije došao pomoći da spasi imovinu iz kuće". Istaknuo je kako mu je osim kuće poplavljeno i oko 12 hektara površine gdje se nalazi ribnjak.

Načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić odbacio je Jamanove tvrdnje da mu nitko nije htio pomoći, rekavši kako je u subotu oko 7,15 sati Jaman obaviješten "da će doći visoka voda i da svu svoju imovinu skloni te da će mu u tome pomoći svi koji su za to nadležni".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nažalost, on je odgovorio da mu ne može biti ništa i nije reagirao do večernjih sati. U mrak nitko ne bi slao ljude gdje su prisutne velike vodene rupe, a i objekti pod naponom struje. Žao mi je što Nikola Jaman sada tako reagira jer, kao i svima, i njemu bi pomogli da je htio, ali na vrijeme", poručio je Zelić.

Jaman smatra da je žrtvovan i još jučer je na svom Facebook profilu ostavio status u kojem je i najavio današnji prosvjed na Trgu Ante Starčevića.

"Imam obvezu napisati nastavak o poplavi koja me zadesila i potopila kompletno sve i kuće čak do samoga krova. Bilo je minuta na Slavonskoj televiziji o tome, a Šišljagić i Kraljičak izjavljuju da je spašeno naselje, a da je nasip na Karašici kod Petrijevaca bio preljevao na dva mjesta, ali je sanirano. Dakle ponavljam ovo je treći dan da su probila dva nasipa, ali ni rječi o tome vjerojatno bojeći se zbog nasipa u Gunji. Sutra ću dio koka koje sam uselio u farmu i sve potopljene donjeti čamcem do kombija, a zatim malo prije 12 sati doći na Trg Ante Starčevića i izbacati na vrata Županije neka Šišljagić i Kraljičak umjesto jaja koja sam mogao proizvoditi jede uginule kokoši koje su tek počele pronositi. Borit ću se za istinu jer oni koji su odgovorni nisu nikoga poslali da mi pomogne izvući namjestaj i sve ostalo kao i konje i ostale životinje. Pa gdje je ta vojska ili vatrogasci ili policija ili civilna zaštita da nekoga brani do iznemoglosti, a meni nikoga poslati da mi pomogne da nesto spasim. Hvala draga moja vojsko. Dragi moji policajci i civilna zaštita na tome što ste bili neljudi jer za pomoć nisam tražio, a znali su sve. Pomažem kada vidim da je netko u nevolji jer pomoć se ne moli nego se od srca daje.Hvala vam svima znani i neznani."

Nakon samog incidenta oglasio se i župan Vladimir Šišljagić:

"U subotu između 7 i 8 sati ujutro su odgovorne službe gospodinu Nikoli Jamanu i još dvjema obiteljima koje su bile u istoj situaciji ponudile pomoć u evakuaciji jer je prijetila opasnost prelijevanja nasipa. Dok su dvije obitelji prihvatile savjet i pomoć, gospodin Jaman je odbio kazavši da pričamo gluposti i da to do njega neće doći.

Iza 19 sati kada je došao tražiti stroj, zbog vodenih bazena i mraka bilo kakva intervencija bila je opasna po život. U nedjelju ujutro kada ga je načelnik Općine Petrijevci, gospodin Ivica Zelić pokušao kontaktirati, gospodin Jaman je bio nedostupan, nisu ga našli ni na njegovom imanju odakle su mještani Petrijevaca udruženim snagama spašavali konje."

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!