Vijesti / Osijek

U centru Retfale novi Kaufland?

U centru Retfale novi Kaufland?

Raskrižje Ulice J. J. Strossmayera i Ulice Ljudevita Posavskog, svojevrsno središte osječke gradske četvrti Retfala, moglo bi, slažu se svi, izgledati puno bolje. Zapadni dio Osijeka već godinama muku muči s tim prostorom, a izgledom tamošnje tržnice malo je tko zadovoljan.

Pitanje tog prostora našlo se i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a što u gradskoj upravi namjeravaju učiniti po tom pitanju, dao je naslutiti gradonačelnik Ivan Vrkić.

- Traže nas da se u Reftali pripremi prostor za novi Kauflandov trgovački centar. Ja sam ih odmah uputio da razgovaraju s vodstvom te gradske četvrti. Moramo vidjeti ima li to urbanističkog smisla i je li potrebno – poručio je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hoće li se centar Retfale urediti kroz ovu investiciju odlučiti će građani Retfale – dodaje gradonačelnik.

Pita li se gradsku oporbu bi li se novi trgovački centar uklopio u vizuru središta Retfale, odgovor je ne.

Zelena livada u samom središtu Retfale u privatnom je vlasništvu, dok je u vlasništvu Grada prostor na kojem se nalazila Osnovna škola Vladimira Nazora. Prostor na križanju Ulice A. Kanižlića i Ulice J. J, Strossmayera ima više vlasnika. Nije jasno na kojoj od tih lokacija Kaufland želi graditi svoji trgovački centar.

Opširnije informacije o toj temi pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje.

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!