Vijesti / Osijek

Auto-moto klub ''Slavonac'' poklonio automobil Udruzi ''Mogu''

Auto-moto klub ''Slavonac'' poklonio automobil Udruzi ''Mogu''

Auto-moto klub „Slavonac“ nastavlja praksu pomaganja udruga na području grada Osijeka.

Prije nekoliko godina AMK „Slavonac“ poklonio je Udruzi za zaštitu okoliša i ruralne baštine Tuljan iz Osijeka Ford Escort karavan, te na taj način pomogao višegodišnju borbu protiv ambrozije, koju članovi ove Udruge sustavno uništavaju na osječkom području.

Kako je „Slavonac“ nedavno temeljito obnovio vozni park, dosadašnjem vozilu za pomoć na cesti Škoda Felicia pick-up pronađena je nova namjena. Odlukom Upravnog odbora AMK “Slavonac“ vozilo je poklonjeno osječkoj Udruzi za terapijsko jahanje „Mogu“ koja organizira i provodi terapijsko, pedagoško, rekreativno i sportsko jahanje za osobe s posebnim fizičkim, mentalnim ili emocionalnim potrebama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U akciju su se uključili i osječka podružnica HOK osiguranja koja je poklonila policu osiguranja za prvu godinu korištenja automobila, te Čarobni tim koji je prigodno oslikao vozilo. Ključeve vozila je Mariani Koprivnjak, voditeljici terapijskog programa predao tajnik AMK „Slavonac“ Zdenko Lupinski.

Škoda će volonterima Udruge „Mogu“ koristiti za prijevoz hrane i drugih potrepština za svakodnevnu brigu o konjima i provedbu terapijskog jahanja, te ih učiniti mobilnijima u svakodnevnom radu.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!