Vijesti / Osijek

Održan web-kolaboracijski sat iz fizike na relaciji Osijek - Zagreb

Održan web-kolaboracijski sat iz fizike na relaciji Osijek - Zagreb

U četvrtak, 2. listopada 2014. godine, u Osnovnoj školi Vijenac u Osijeku i Osnovnoj školi Horvati Zagreb, održan je web-kolaboracijski sat iz fizike u sklopu pilot projekta Popularizacija znanosti vertikalnom korelacijom sadržaja primjenom videokonferencija u nastavi fizike te u sklopu Inspiring Science Education projekta.

Ovaj sat bio je po mnogočemu poseban, ali prije svega po tom da su izvođenjem pokusa učenici predmetne nastave, točnie sedmih razreda, podučavali učenike prvih i trećih razreda koji se do sada nisu susretali s fizikom, i to s udaljene lokacije na relaciji Osijek - Zagreb, koristeći web-kolaboracijski alat Adobe Connect Pro, uz tehničku podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet kao dio aktivnosti europskog projekta Inspiring Science Education (ISE).

Na satu je sudjelovalo 20 učenika 3., 7. i 8. razreda iz OŠ Vijenac te 50 učenika 1. i 3. razreda OŠ Horvati, Zagreb. U uvodnom dijelu CARNetov ISE projektni tim iz Zagreba održao je kratko izlaganje o ISE projektu. Nakon toga učenici viših razreda OŠ Vijenac izveli su niz jednostavnih i zanimljivih pokusa iz prve nastavne cjeline u 7. razredu, Tijela i tvari. Popularizacija znanosti ostvarena je izravnim interaktivnim sudjelovanjem učenika, učitelja i škola. Cilj ove aktivnosti bio je preoblikovanje učeničkih predkoncepcija u znanstvene koncepte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je 70 učenika učilo a usput se i zabavljalo, pogledajte u fotogaleriji na ISE Facebooku te u kratkom video isječku dostupnom na CARNetovom MoD portalu.

izvor: Carnet


Izdvojeno

Reci što misliš!