Vijesti / Osijek

Sedmi sajam poslova Osječko-baranjske županije

Sedmi sajam poslova Osječko-baranjske županije

U nastavno–športskoj dvorani Elektrotehničke i prometne škole Osijek dana 29. listopada 2014. godine otvoren je 7. Sajam poslova Osječko-baranjske županije. Na ovom jednodnevnom Sajmu ponudu zaposlenja i obrazovnih programa predstavilo je više od 60 poslodavaca i obrazovnih institucija.

Sajam je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te poručio kako je sajam jedna od metoda kojom se u vrijeme krize tražiteljima i ponuditeljima zaposlenja želi omogućiti da na jednom mjestu dobiju potrebne informacije. Iznio je procjene po kojima je u šest godine krize u Hrvatskoj izgubljeno oko 300 tisuća radnih mjesta. Ministar Mrsić je najavio i da će proširiti mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

- Iz fondova Europske unije povući ćemo sredstava čime ćemo omogućiti veću plaću za njih, do 2.400 kuna, a uz to ćemo nastojati osigurati sredstava za poslodavce koji zaposle mlade od 15 do 29 godina života na neodređeno da prvih 5 godina ne moraju plaćati doprinose za njih, rekao je Mrsić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilikom otvaranja župan dr. sc. Vladimir Šišljagić u svom obraćanju podsjetio je na teško stanje u gospodarstvu koje se posebno odražava upravo u Slavoniji i Baranji.

- U Županiji činimo ono što je u našoj mogućnosti kako bismo potakli zapošljavanje i smanjili broj nezaposlenih. Stipendiramo učenike i studente, financijski pomažemo i postdiplomcima. U tijeku je Natječaj za najbolju poduzetničku ideju, subvencioniramo kamate na kredite poduzetnicima, provodimo projekte osposobljavanja za tržište rada dugotrajno nezaposlenih i marginaliziranih skupina kao i projekte prekvalifikacija za deficitarna zanimanja, rekao je župan Šišljagić.

Uz organizatora Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Osijek, suorganizatori sajma su gradovi Osijek, Beli Manastir, Našice, Valpovo i Donji Miholjac, Osječko-baranjska županija, Elektrotehnička i prometna škola Osijek i Strojarska tehnička škola Osijek.

FOTO: Zoran Osijek (SiB.hr)
Tekst: obz.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!