Vijesti / Osijek

Večer bijele vrpce u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Večer bijele vrpce u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama sinoć je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića obilježen prigodnim programom pod nazivom Večer bijele vrpce.

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku, pod pokroviteljstvom osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, a u suradnji s PU osječko-baranjskom, Županijskim timom za prevenciju obiteljskog nasilja Osječko-baranjske županije i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije te Udrugom Legra, priredilo je glazbeno-umjetnički program kojim se odlučno reklo NE nasilju nad ženama.

Cilj ovog projekta bio je senzibilizirati javnost na problematiku nasilja nad ženama, promovirati kulturu nenasilja i međusobnog poštivanja spolova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program Večeri bijele vrpce vodila je ugledna osječka glumica Vlasta Ramljak, a nastupili su: Ines Perić (poezija), Zbor Brevis, Ženska klapa Certissa, Miroslav Kablarević (poezija), bubnjarski sastav RitmOs i Plesni studio Shine, Acoustic duo Baby Blue (Doris Despot i Ines Stjepanović), Tamburaški sastav Lege, Karlo Lukić i Igeor Delač.

U sklopu ove akcije već su snimljeni i emitirani spotovi s porukama nenasilja koji su emitirani na lokalnoj televiziji, a kao završna aktivnost planira se organiziranje posjete poznatih osoba iz javnog života, koje su sudjelovale u spotovima, Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku.

FOTO: Zoran Osijek/SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!