Vijesti / Osijek

Grad Osijek osigurao 104 asistenta u nastavi

Grad Osijek osigurao 104 asistenta u nastavi

Kroz projekt "OSIgurajmo im JEdnaKost", aplicirajući projektima Europske unije, te projektom "Mladi za mlade - asistenti u nastavi", koji je ostvaren u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Grad Osijek osigurao je rad 104 asistenta sa 107-ero djece s posebnim potrebama.

Time je postao jedini u Hrvatskoj u kojemu svi učenici kojima je potrebna pomoć u radu i osiguran asistent - istaknuo je gradonačelnik Ivan Vrkić na sastanku sa novouposlenim asistentima. Dogradonačelnik Vladimir Ham rekao je da je projekt rada s djecom s posebnim potrebama, koji je prijavljen za Europski socijalni fond, od mogućih 100 bodova dobio 96,5 bodova.

Dio asistenata osiguran je zahvaljujući Sajmu poslova kojega je posjetio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, gdje mu je i predstavljen problem nedovoljnog broja asistenata u nastavi - napomenuo je predstojnik osječkog Zavoda za zapošljavanje Željko Bugarić na današnjoj konferenciji za novinare, koja je ujedno bila i sastanak s novouposlenim asistentima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veliko zadovoljstvo iskazali su i roditelji djece koja su dobila asistente, istaknuvši kako se kod individualnog rada asistenata s djecom vrlo brzo očituje na njihovim rezultatima u školi, a osim toga djeca i njihovi asistenti vrlo se brzo i emotivno povežu, istaknula je majka djeteta s ADHD-om.

Projektima će osječka Gradska uprava ove i iduće godine osigurati oko četiri milijuna kuna za asistente u nastavi za djecu s posebnim potrebama, od čega više od milijun kuna vlastitog novca te oko tri milijuna iz Europskoga socijalnog fonda.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!