Vijesti / Osijek

Rijeka ljubavi podijelila novih 10 tona mandarina

Rijeka ljubavi podijelila novih 10 tona mandarina

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je svojim sugrađanima podijelila na glavnom osječkom trgu Ante Starčevića ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla 10 tona mandarina.

Kako su neki od građana koji su strpljivo čekali u redu ostali bez ove slatke donacije obećali su im da će učiniti sve da dopreme veću količinu toga voća i podijeliti ih svima koji su tog dana stavljeni na popis za slijedeću podjelu. Isti su bili ugodno iznenađeni kada su ih nazvali te nisu mogli vjerovati da ono što su obećali i ispunjavaju.

"Na našu veliku veliku radost „Setovia-voće“d.o.o. sa svojim kooperantima iz Opuzena, a uz ogromni trud gospodina Josipa Šarića dobavljeno je kamionom-šleperom 15 tona mandariana. Radost naša i naših sugrađanaje bila još i veća kad smo od Baranjskih voćnjaka-„Rabo“d.o.o. iz Kneževih Vinograda dobili u donaciju 20 tona (preciznije-20.113 kg.) prekrasnih, slatkih i sočnih jabuka I.klase. Dovezao ih je svojim kamionom-šleperom donator- gospodin Jožef Balog osobno," poručili su iz Rijeke ljubavi.

Još prije dogovorenih 10 sati stvorio do sada neviđeno veliki red osječana: “Rijeka naših sugrađana sljevala se ka Rijeci ljubavi u susret, a kamioni su neprestano iz skladišta „Glasa Slavonije“ dovozili i punili trg voćem na radost svih prisutnih...“

Rijeka ljubavi nikoga nezaboravlja pa su u podjelu uključili i udruge invalida: slijepih, gluhih i udrugu Novi dan-klub roditelja djece sa teškim invaliditetom, a nisu zaboravili ni branitelje darivajući dragovoljce UHDDR Filipovica.

Ostalo je još oko 5 tona jabuka koje će podijeliti socijalno ugroženim obiteljima prilikom sutrašnje podjele 600 paketa u  velikoj humanitarnoj akciji „bez gladi za Božić“-“Darujmo srcem za Božić“!

"Zahvaljujemo se Domu za psihićko bolesne odrasle osobe, koje smo isto darivali, i ravnatelju gospodinu Ladislavu Lamzi na svestranoj pomoći. Također veliko hvala moto klubu “Kune“i gospodinu Božidaru Vrselji koji nam uvijek priskaće u pomoć kako u dovozu tako i u podjeli i održavanju reda pri podjeli donacija. Posebno se od srca zahvaljujemo gospodinu Ivanu Šimiću što nam je ustupio skladište „Glasa Slavonije“ te: „Vodovodu“ Osijek koji su svojim vozilom dopremali voće na trg i „Unikomu“ Osijek koji je poslije ove uspješno odrađene akcije očistio Trg ispred konkatedrale.
Posebna i najveća zasluga ide članovima i volonterima udruge RIjeke ljubavi na izuzetnom zalaganju gdje su neštedeći se omogućili pretovar, dopremu, organizaciju podjele i brzu opskrbu naših sugrađana doniranim voćem," zaključili su iz Rijeke ljubavi.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!