Vijesti / Osijek

Nova turistička atrakcija: Mlinarev put od Osijeka do Pečuha

Nova turistička atrakcija: Mlinarev put od Osijeka do Pečuha

U Osijeku je održana završna konferencija projekta "Putevima mlinara u prekograničnom području" koji se financira novcem iz fondova Europske unije u sklopu programa IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske.

Projekt je vrijedan 413 tisuća eura od čega EU izdvaja 346 tisuća, izjavio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Denis Ambruš. On je, među ostalim najavio kako će sljedećeg proljeća u sklopu tog projekta biti sagrađena vodenica na Dravi kod osječke kompe. Takvih je vodenica nekada bilo čak 60 u Osijeku, a Mlinarev put oživjet će tako dio osječke povijesti. Završetak (ili početak) Mlinarevog puta je u Muzeju mlina u mađarskom mjestu Orfu kod Pečuha, a turisti će na ruti moći vidjeti i mlinove u Duboševici, Suzi i Mohaču.

Glavni je cilj projekta jačanje i razvoj kulturalnog turizma u prekograničnom području promocijom kulturnog i tradicijskog nasljeđa. Nastoje se oživjeti stari zanati koji su bili važni za društveno-ekonomski razvoj regije te ih predstaviti kao novu turističku atrakciju. Glavne ciljne skupine projekta su vlasnici i voditelji turističkih objekata i restorana, proizvođači autohtonih proizvoda, turistički operateri i agencije te organizatori studijskih putovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!