Vijesti / Osijek

U Domu tehnike obilježen Arduino Day 2015.

U Domu tehnike obilježen Arduino Day 2015.

U sklopu svjetskog dana Arduino razvojne platforme, #labOS hacklab – sekcija Informatičkog kluba Osijek, je u suradnji sa ZTK Grada Osijeka i ZTK osječko-baranjske županije održao dan otvorenih vrata u subotu, 28. ožujka 2015. godine.



Arduino je svjetski popularna, cijenom pristupačna razvojna platforma koja olakšava programiranje mikrokontrolera i samim time interakciju između računala i “stvarnog” svijeta. Osim održanih predavanja o Arduino platformi i 3D printanju svi prisutni imali su priliku vidjeti 3D printer u akciji, opipati izložene printane objekte, upravljati projektima temeljenim na Arduino platformi, vidjeti razne Linux embedded uređaje i razgovarati sa članovima hacklaba o temama koje ih zanimaju.

Neki od izloženih arduino projekata bili su:
– upravljanje trošilima preko Android telefona i interneta
– RGB lampa kontrolirana preko web sučelja
– MIDI glazbalo kontrolirano razinom svijetla
– popularna igra Snake upogonjena na Nokia 3310 display-u
– set raznih senzora spojenih na arduino.

Cilj je događaja bio popularizirati i demonstrirati Arduino platformu, prenijeti stečeno znanje prisutnim ljubiteljima tehnologije i svakako privući nove članove u klub koji ima dosta toga za ponuditi svima zainteresiranima. U razdoblju od 9:00 do 19:00 sati, dvoranom je prošetalo dvjestotinjak posjetitelja, od kojih su mnogi pokazali svoj interes i znanje, a #labOS je dobio i nekoliko novih, nadamo se i stalnih članova!

Još jednom pozivamo sve zainteresirane za članstvo u #labOS sekciji Informatičkog kluba Osijek da nam se jave:
– putem facebook stranice: #labOS – otvoreni multimedijski laboratorij ili
– putem e-maila: [email protected]

Školarce od petog do osmog razreda zainteresirane za Arduino radionice koje održavamo u suradnji sa CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka, iako se bliži kraj školske godine, pozivamo da se jave:
– putem e-maila: [email protected] ili dođite osobno(radionice se tijekom školske godine odvijaju subotom od 11.45-13.15 u kabinetu broj 1)

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!