Vijesti / Osijek

Ipak ništa od kružnog toka na Zelenom polju

Ipak ništa od kružnog toka na Zelenom polju

Još u ožujku prošle godine Grad Osijek  raspisao je poziv za izradu prometnih projekata za montažne kružne tokove, i to na tri lokacije, na Svilajskoj kod križanja cesta D2 i D7, na križanju Zelenog polja i Ulice Matije Gupca te u Tenji na križanju ulica Vlatka Mačeka i Sv. Ane.

Kržni na Svilajskoj kod Portanove je završen, onaj u Tenji će se postaviti tijekom ljeta, a od krunog na Zelenom polju kod tramvajskog okretišta se odustalo jer je upravo prometna studija pokazala kako je prostor neadekvatan za takvo prometno rješenje.

- Pokazalo se kako bi radijus kružnog toka bio premalen, pa bi kroz njega teško prolazio nešto veći kamion i ne bi se stvorila bolja protočnost. Efekt protočnog kružnog toka eventualno bi se mogao dobiti izmještanjem tramvajske pruge, ali tada govorimo o projektu od nekoliko milijuna kuna, a ne nekoliko stotina tisuća kuna. Stoga je i struka zaključila da kružni tok na toj lokaciji nema smisla, iako su se kružni tokovi općenito pokazali kao protočniji, a policijski podaci pokazuju kako je broj prometnih nezgoda manji. Nažalost ovdje to neće biti izvedivo - objasnila je za Glas Slavonije Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za promet i zaštitu okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!