Vijesti / Osijek

II. Gimnazija Osijek: Znanjem do razvoja

II. Gimnazija Osijek: Znanjem do razvoja

II. gimnazija Osijek bila je domaćin konferencije za medije održane 2. srpnja 2015. godine, a na istoj je predstavljen projekt pod nazivom Znanjem do razvoja.

Riječ je o projektu Erasmus+ koji financira Europska unija, a II. gimnazija Osijek u njemu aktivno sudjeluje uz partnere iz Slovenije (Gimnazija Ptuj) te Austrije (Alpen-Adria Gymasium Völkermarkt). Cilj projekta je sustavno poticati poduzetnost i inicijativnost kod učenika, a ističe voditeljica projekta Ivana Azenić, prof. kako će do cilja sve tri škole pokušati doći interdiscipliniranim i međupredmetnim planiranjem, a ne uvođenjem novog nastavnog predmeta.

Spomenula je, također, kako je drugim transnacionalnim sastankom završena prva faza, odnosno analitičko-konceptualna faza, a da je u njoj proveden upitnik na uzorku od 2256 učenika i 236 profesora iz tri zemlje, a od toga čak 890 osječkih gimnazijalaca. Rezultati provedene ankete upućuju na potrebu razvijanja kompetencija poduzetnosti i inicijativnosti i kod učenika i kod profesora.

Projekt je započeo još 1. rujna 2014., a planirano trajanje od tri godine završit će 31. kolovoza 2017. U nadolazećem periodu slijedi daljnja suradnja s partnerima, uključivanje jednoga eksperimentalnoga razreda u kojemu ću profesori pokušati povećati kompetencije poduzetnosti i inicijativnosti te razmjena učenika.

Službeni jezik projekta je njemački, a to učenicima na razmjeni neće stvarati problem jer su sve tri uključene škole ujedno i DSD škole, odnosno škole koje imaju nastavu s izvornim govornikom njemačkoga jezika. Svim profesorima i učenicima puno sreće u projektu i nadamo se kako će projekt pokazati da će učenici aktivnije i konkurentnije sudjelovati u dinamičnoj europskoj okolini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: Amra Hodžić

  


Izdvojeno

Reci što misliš!