Vijesti / Osijek

Farm Show: U Osijeku se utrkivali traktorima

Farm Show: U Osijeku se utrkivali traktorima

Proteklog vikenda na čepinskom aerodromu održan je u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije 2. Sajam poljoprivredne mehanizacije, Farm Show, u Osijeku.

Jedini takav sajam poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i ove je godine okupio sve one  koji poljoprivredu drže svojom profesijom, od izlagača do poljoprivrednika, ali i mnogobrojnih zainteresiranih posjetitelja. Velikom interesu za ovaj jedinstveni sajam u regiji, ali i šire, svjedoči brojka od ukupno 5.000 posjetitelja.

Darko Aračić, predsjednik udruge i organizator, naglasio je kako se ukazala potreba za ovakvim sajmom zbog nezadovoljstva dosadašnjim načinom izlaganja na sajmu koja prate veliki troškovi, a malo efekta.

„Ovaj sajam namijenjen je poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupljamo i najpoznatije stručnjake“, izjavio je Aračić.

Farm Show je kao svojevrsna poljoprivredna izložba poznatih svjetskih brendova u mehanizaciji, proizvodnji sjemena i zaštiti bilja okupio ukupno 40 izlagača. Na 11.000 kvadratnih metara predstavljena je zadivljujuća mehanizacija u vrijednosti od 20 milijuna eura.  Osim u pogledu na izložene raznovrsne strojeve posjetitelji su mogli uživati u hrvatskoj premijeri novih traktora i priključaka.

Naime, na licu mjesta prezentirani su strojevi u radu, a u usporedbi s prošlom godinom sjemenske kuće su ove godine osim izložbenih prostora imale i pokusna polja.  Jedinstveni doživljaj za posjetitelje svakako je bila i utrka ubrzanja traktora u kojoj je zasluženo pobjedio Steyr 6195 CVT. Također, prezentiran je bio i najjači traktor na sajmu, gusjeničar Case Quadtrac od 600 konjskih snaga, kao i aktualni traktor godine, Case Magnum CvX.

Poljoprivrednici su se mogli na Agroklubovom izložbenom prostoru, između ostalog,  upisati u Bazu proizvođača u sklopu projekta Top 1.000 koji se provodi u cilju poboljšanja tržišnog statusa poljoprivrednih proizvođača.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!