Vijesti / Osijek

TEDxOsijek konferencija 10. listopada u u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević

TEDxOsijek konferencija 10. listopada u u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević

10. listopada ove godine, u prostoru Dječjeg kazališta Branko Mihaljević biti će održan cjelodnevni događaj koji će uz hranu i piće, izlaganja lokalnih i međunarodnih govornika, te TED videe, ponuditi Osijeku dozu pozitivne energije i inspiracije.

Tema ovogodišnje TEDxOsijek konferencije je „Explore.Dream.Discover.“, te će govornici podijeliti svoju strast i svoje ideje vrijedne širenja u kratkim govorima (do 18 minuta), koji će biti snimljeni i kasnije dostupni na službenom TEDx Youtube kanalu.

Kako se sam događaj bude bližio, sve informacije o programu, govornicima i detaljima o tome što vas sve može očekivati na TEDxOsijek biti će dostupne na službenoj web stranici (www.tedxosijek.com), te službenom FB profilu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zato pratite sve novosti, sačuvajte datum i pridružite nam se na TEDxOsijek!

Što je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja, najčešće u obliku kratkih, moćnih govora (18 minuta ili kraći). Započeo je 1984. godine kao mjesto gdje su se Tehnologija, Zabava (Entertainment) i Dizajn približavali, a danas pokriva gotovo sve teme - od znanosti, poduzetništva do globalnih problema - na više od stotinu svjetskih jezika.
TED je globalna zajednica, koja prihvaća ljude iz svake discipline i kulture, koji su u potrazi za boljim shvaćanjem svijeta. Snažna vjera u mijenjanje stavova, života i onoga što nas okružuje, kroz moć ideja, je osnova ovog pokreta. Na TED-u vodeći svjetski mislioci i praktičari dolaze u 18 minura održati govor svojeg života. Govori su kasnije besplatno dostupni na Internetskoj stranici TED.com. Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Sir Ken Robinson, Steve Jobs i Stephen Hawking samo su neki od govornika na TED-u.

Što je TEDx?

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je prije 5 godina stvorio program koji se zove TEDx. TEDx je program lokalnih, samo-organiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED-stilu. Naš događaj nosi naziv TEDxOsijek, gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. Na TEDx događajima videi TED govora i govornici kombiniraju se kako bi prisutne potakli na razgovor i diskusiju.. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj u Osijeku su samostalno organizirani.


Zašto TEDx u Osijeku?

Ranije ove godine započela je organizacija TEDx događaja u Osijeku kako bi se kroz ideje vrijedne širenja donijelo nešto novo i pozitivno u naš grad. Kroz dosadašnja tri događaja, kroz osobni trud i napore mnogobrojnih volontera, te ekipe koja je prepoznala važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu, više stotina naših sugrađana upoznati su sa raznim idejama vrijednim širenja, a na posljednjem događaju (TEDxOsijekWomen) i lokalne govornice podijelile su svoju strast sa svim uzvanicima.

Želja je da kroz ove događaje u Osijeku promovirati jednu poticajnu i inspirativnu atmosferu i stvoriti sredinu koja će biti plodno tlo za neke nove, lokalne ideje vrijedne širenja.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!