Vijesti / Osijek

Osijek dobiva studij arhitekture

Osijek dobiva studij arhitekture

U utorak, 29. rujna 2015. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg sv. Trojstva 3) održana je 9. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2014./2015. godini.

Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 18 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

Budućim potencijalnim studentima zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat prihvatio ustroj novog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Ovom prigodom prihvaćeni su Elaborat o studijskom programu preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam te Odluka Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta o prihvaćanju novog studijskog programa od 2. lipnja 2015. godine. Kako je istaknuto, i Povjerenstvo za preddiplomske, diplomske i stručne studije Senata Sveučilišta u Osijeku donijelo je 21. rujna 2015. pozitivno Izvješće o vrednovanju navedenoga studijskoga programa. Senat je na osnovu svega navedenoga donio odluku kako će Građevinski fakultet u Osijeku ustrojiti preddiplomski sveučilišni studij Arhitektura i urbanizam od akademske 2016. / 2017. godine. On će trajati tri godine, završetkom studija stjecat će se 180 ECTS bodova, a studij će se izvoditi u sjedištu Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, članovi Senata potvrdili su izbore ukupno 11 sveučilišnih nastavnika s ukupno četiri fakulteta Sveučilišta u Osijeku u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su redom: na Poljoprivrednom fakultetu - prof. dr. sc. Suzana Kristek (trajno zvanje), prof. dr. sc. Davor Kralik (trajno zvanje), prof. dr. sc. Jasenka Ćosić (trajno zvanje) i izv. prof. dr. sc. Domagoj Rastija (prvi izbor); na Elektrotehničkom fakultetu – prof. dr. sc. Tomislav Mrčela (trajno zvanje), prof. dr. sc. Drago Žagar (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje (trajno zvanje); na Filozofskom fakultetu – prof. dr. sc. Milovan Tatarin (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Marija Omazić (prvi izbor) te na Medicinskom fakultetu – prof. dr. sc. Ljubica Glavaš-Obrovac (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Leonardo Patrlj (naslovno zvanje).

K tome, članovi Senata dali su suglasnost za izmjene i dopune studijskih programa preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija do 20 % na Filozofskom fakultetu, Odjelu za matematiku i Umjetničkoj akademiji, kao i na programe cjeloživotnog učenja na Poljoprivrednom, Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Odlučeno je i kako će se 19. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, čiji je cilj upoznati maturante, odnosno buduće studente o studijskim programima znanstveno-nastavnih i umjetničkih sastavnica Sveučilišta, održati 4. i 5. prosinca 2015. na Ekonomskom fakultetu.

Između ostaloga, Senat je dao suglasnost izv. prof. dr. sc. Damiru Varevcu, dekanu Građevinskog fakulteta u Osijeku, za potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova nabave opreme za novu zgradu Fakulteta u sveučilišnom kampusu. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo 8. međunarodnog kongresa "Flour-Bread" "15" i 10. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna "Brašno-Kruh" "15", koji će od 28. do 30. listopada u Opatiji organizirati Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i ICC-međunarodna udruga za znanost i tehnologiju žitarica.

    

   


Izdvojeno

Reci što misliš!