Vijesti / Osijek

Održani Dani otvorenih vrata u Domu tehnike

Održani Dani otvorenih vrata u Domu tehnike

Osim što je počeo redovan radionički program, nastavlja se i sa bogatim dodatnim sadržajima u Domu tehnike. Ova subota nije bila izuzetak.



Naime 3. listopada 2015. od 10.00-12.00 sati povodom sudjelovanja u 9. Tjednu cjeloživotnog učenja javnosti su predstavljeni ovogodišnji radionički programi kroz Dan otvorenih vrata CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka. Tijekom tog vremena bila su otvorena vrata svih radionica te su zainteresirani posjetitelji mogli zaviriti u svaku radionicu te porazgovarati sa voditeljima i polaznicima. Ovo je bila idealna prilika za upoznavanje sa samim radionicama i njihovim specifičnostima.

Također je ove subote u 10.00 sati, na prvom katu Doma tehnike u organizaciji Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Udruge World Space Week Hrvatska otvorena izložba plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.

Prisutne je u ime CTK Osijek pozdravila voditeljica Centra Nataša Dorić, zatim se obratio predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka Aleksandar Muharemović da bi predsjednik udruge World Space Week Hrvatska i nacionalni koordinator WSWa, Danko Kočiš otvorio izložbu. Ovaj natječaj je proveden u 80 država svijeta a iz Hrvatske je sudjelovao samo grad Osijek, učenici OŠ Ljudevita Gaja i Škole za umjetnost i dizajn Osijek. Svoju pomoć pri digitalizaciji radova pružio je Državni arhiv u Osijeku, a printanje radova je omogućila Škola za umjetnost i dizajn Osijek. Izložba je otvorena do daljnjega, svi zainteresirani je mogu posjetiti tijekom radnog vremena Doma tehnike, na prvom katu, Trg Jurja Križanića 1.

Osim izložbe, obilježavanju Svjetskog tjedna svemira, pridružila se i radionička skupina Astronomija. Zoran Svoren, voditelj skupine Astonomija održao je predavanje na temu "Sunce" u velikoj dvorani Doma tehnike.

A od 11.30 - 12.30 sati mogli ste se bolje upoznati sa radioničkom skupinom Astronomije, te se okušati u promatranju Sunca i vidjeti od čega se sastoji teleskop.

Pošto se Svjetski tjedan svemira obilježava u periodu 4. - 10. listopada, osim ovih uvodnih akcija u Domu tehnike, na tri lokacije ćemo otvoriti izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.
5.listopad 2015. 13.00 sati Škola za umjetnost i dizajn Osijek

Otvaranje izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. - Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira organizatori Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i WSW Hrvatske, 5.listopad 2015. 17.00 sati Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek- Odjel Industrijska četvrt Otvaranje izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. - Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira organizatori Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i WSW Hrvatske, 7.listopada 2015. u 13.00 sati, OŠ Ljudevita Gaja Osijek Otvaranje izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week - Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira organizatori Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i WSW Hrvatske.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!