Vijesti / Osijek

Počela izgradnja biciklističke staze do Centralnog groblja

Počela izgradnja biciklističke staze do Centralnog groblja

Na dionici od Jadrovske ulice do Centralnog groblja na Vinkovačkoj cesti u tijeku su radovi na izgradnji biciklističke staze, koja će se uklopiti u projekt čvorišta "Vinkovačka", u sklopu proširenja Južne obilaznice.

Duljina ove biciklističke dionice je cca 1.100 metara, a smještena je uz istočnu stranu Vinkovačke ceste. Projektom je predviđena pješačko-biciklistička staza širine 3,8 m (pješačka staza širine 1,5 m te dvosmjerna biciklistička staza širine 2,2 m).

Odvodnja je riješena poprečnim nagibom staze (dijelom prema zelenom pojasu javne površine, a dijelom prema otvorenim kanalima javne ceste).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projektom je predviđeno osiguranje nesmetanog pristupa, kretanja osobama smanjene pokretljivost, a sve sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Radove u vrijednosti 1.229.995.00 kuna izvodi Osijek-Koteks d.d. Osijek, nadzor tvrtka Rencon d.o.o. koja je izradila i projektnu dokumentaciju, a obišao ih je jučer gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s gradskim vijećnikom Damirom Kramarićem te predsjednicima GČ "Industrijska četvrt" i MO "Brijest" Zdravkom Naliom i Željkom Biočićem.

Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo kvalitetnu suradnju Gradske uprave s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, koja rezultira uspješnom realizacijom dogovorenih projekata, a u konačnici višom i ujednačenom kvalitetom života na svim područjima grada.

Izvor: osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!