Vijesti / Osijek

Sjenjak u akciji - novi izgled ulaza u robnu kuću

Sjenjak u akciji - novi izgled ulaza u robnu kuću

„Sjenjak u akciji” je inicijativa koju je pokrenula Dokkica u partnerstvu s Gradskom četvrti Novi grad, a uz potporu Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica” u sklopu natječaja „Naš doprinos zajednici”.

Cilj akcije bio je obnoviti i urediti prostor malog amfiteatra za održavanje kulturnih, zabavnih i drugih događanja kao i pročelja odnosno ulaza u zgradu robne kuće koji je bio zapušten kao i dio prostora za rad s djecom.

U sklopu akcije članovi udruge potaknulu su i upravu robne kuće na uređenje ostalog dijela pročelja te su uklonjeni grafiti, obojane metalne površine koje su bile zahrđane, te obnovljeni dijelovi stepeništa na ulazu u robnu kuću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvaljujući suradnji sa studentskim zborom Umjetničke akademije u Osijeku, studenti Odsjeka za likovnu umjetnost: Vinko Vidmar, Martina Kovačević, Ena Janković, Ena Gilih, Marin Meković i Dražen Mesarić izrađivali su mozaik od pločica koji je znatno podigao estetsku vizuru malog amfiteatra odnosno prilaza robne kuće o čemu svjedoče brojni sugrađani koji su unazad tjedan dana svakodnevno imali priliku gledati izradu mozaika.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!