Vijesti / Osijek

Porezna uprava objavila popis dužnika

Porezna uprava objavila popis dužnika

MINISTARSTVO financija danas je objavilo listu najvećih poreznih dužnika, u javnosti već prozvanu "stup srama". Brojna zvučna imena nalaze se na popisu.  Na popisu se nalazi i više od 1000 dužnika iz Osječko-baranjske županije. Cijeli dokument možete pogledati ovdje.

MINISTARSTVO financija danas je objavilo listu najvećih poreznih dužnika, u javnosti već prozvanu "stup srama". Brojna zvučna imena nalaze se na popisu. Na popisu se nalazi i više od 1000 dužnika iz Osječko-baranjske županije. Cijeli dokument možete pogledati ovdje.
22be852f81ac475119dcf9fa4ead6ab4.jpg

Na listi se nalaze imena oko 130.000 fizičkih i pravnih osoba. Na stranicama ministarstva navodi se da je obrada podataka izvršena 24. srpnja ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugovanja koja je objavilo Ministarstvo financija podijeljena su na sljedeće stavke: Dug poreza na dodanu vrijednost, Dug poreza na dobit, Dug poreza i prireza na dohodak, Dug doprinosa za obavezna osiguranja, Ukupni dug trošarina, Dug poreza na promet nekretnina te Carinski dug. Najveći iznosi kod većine tvrtki stoje u stupcima neplaćenog PDV-a i neplaćenih doprinosa.

Ministarstvo financija ima još jedan plan kako napuniti proračun. Pokreće i akciju u medijima već nazvanu cinkaj i zaradi. Naime, građani bi prijavom trgovaca, ugostitelja, odvjetnika ili liječnika koji ne izdaju račune dobili od Porezne uprave novčanu nagradu od 500 kuna.

U udruzi Juris Protecta smatraju kako ova vladina mjera nije protuzakonita, ali i da je je zapravo nekorisna, populistička i besmislena.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!