Vijesti / Osijek

Mladi napustimo Hrvatsku pozivaju na ulice sve građane Osijeka

Mladi napustimo Hrvatsku pozivaju na ulice sve građane Osijeka

Akcija okupljena oko Facebook stranice Mladi napustimo Hrvatsku poziva sve na prosvjed koji će se održati 26. siječnja (prosvjed se trebao održati 19. siječnja, ali je zbog potrebe organizacije pomaknut) na središnjem osječkom trgu Ante Starčevića.

Prije negoli napuste Hrvatsku žele još jednom pokušati promjeniti stvari u našoj državi za koju kažu da je bure baruta koje samo čeka da se zapali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne možeš otvorit jedan od portala, kupiti novine na kiosku, a da iz njih ne vrišti: Oduzeta prava samohranoj majci, novi porezi, smanjenje naknada (razno raznih), rezanje plaća, korupcija u samom vrhu države..., kažu oni.

9fdb85d041d1571255d2b21085423b39.jpg

Ne žele da kao nacija prosimo u državi nakon što smo se za nju krvavo borili i nakon što smo hranili cijelu bivšu državu.

Političarima stoga poručju: Ma tko su oni da preko nas vraćaju dugove? U 20 godina od sebe su stvorili bogove i nedodirljive, a vlastiti narod u roblje pretvorili. I da ako je ovo kleveta i lažno iznošenje neka policija slobodno dođe po mene, jer ionako nam ostaju dvije opcije: Ili ulica ili zatvor!

Želite li im se pridružiti sve informacije vezane uz skup možete pratiti OVDJE. Važno je napomenuti kako se radi o mirnome prosvjedu, a organizatori poručuju svima koji tako ne misle da ne dolaze na skup.

[blockquote]PRAVILA PONAŠANJA

Pravilo broj 1. Svojim ponašanjem u toku šetnji možeš pomoći ili odmoći u dostizanju zajedničkih ciljeva. Budi svjestan te činjenice tokom šetnji.

Pravilo broj 2. Budite smireni, naročito ako vas maltretiraju. Vi ste ambasador mirnih Šetača. Iako će vam pojedinci koji pokušavaju da poremete šetnje ići na živce, ne smijete izgubiti strpljenje. Gubitak živaca može ugroziti šetnju i narušiti ugled Šetača.

Pravilo broj 3. U kontaktu sa policijom budite kulturni. Saslušajte šta imaju da kažu, ali ne ulazite u diskusiju. Ne tražite brojeve značaka, osim ako ste tretirani na uvrjedljiv način ili smatrate da su vaša prava ugrožena.

Pravilo broj 4. Šetači poštuju zakone, osim u slučajevima kada su zakoni u suprotnosti sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

Pravilo broj 5. Uvijek budite preko puta objekta protiv koga se borite. U odsustvu puta, nadite drugu prirodnu barijeru između sebe i mete šetača. Na taj način ćete otežati pojedincima koji su protiv vašeg cilja da vam priđu i da vas maltretiraju.

Pravilo broj 6. Ostanite na javnoj površini. Možete biti optuženi za nedozvoljeno zadržavanje ukoliko niste na javnoj površini.

Pravilo broj 7. Prilikom šetnji kretati se ujednačenim tempom, prilagođenim najmlađim i najstarijim šetačima.

Pravilo broj 8. Bez nasilja!!! Šetnje su nenasilna aktivnost.

Pravilo broj 9. Nema alkohola za vrijeme ili prije šetnji. Kršenje ovog pravila lako može dovesti do kršenja pravila broj 2.

Pravilo broj 10. BEZ grafita, uništavanja ili vandalizma u toku šetnji.

Pravilo broj 11. Ako želite uraditi nešto glupo, izaberite neki drugi dan.[/blockquote]

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!