Vijesti / Osijek

Arhitekti osječkog autobusnog kolodvora u finalu za prestižnu nagradu Architizer A+Award

Arhitekti osječkog autobusnog kolodvora u finalu za prestižnu nagradu Architizer A+Award

Nakon nominiranja Autobusnog kolodvora Osijek za arhitektonsku nagradu na World architecture festival-u u Singapuru,  te nakon dobivanja nagrade za arhitektonsku inovativnost i izvrsnost na međunarodnom natječaju Trimo architectural awards 2012., kao i publikacija u Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini, Čileu, Oris-u, Archdaily-u radosno vas izvješćujemo da su arhitekti Rechner za naš, osječki, autobusni kolodvor, dobili još jedno priznanje: finalisti su za prestižnu nagradu Architizer A+Award.

U kategoriji Transportation pod Bus & Train station u finalu su s još dva rada (jedan u Gruziji, jedan u Australiji).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečana dodjela nagrada održat će se u New Yorku u svibnju 2013. kada će se, osim pobjednika u pojedinačnim kategorijama koje bira stručni žiri, proglasiti i dobitnici A+Popular Choice Awarda koje bira više od milijun korisnika i fanova Architizera.

Finaliste svake od 50 kategorija, odabrao je žiri koji ima više od 200 članova iz raznih područja – arhitekture, medija, umjetnosti, građevine i sl. Članovi žirija su zvučna imena poput Stevena Holla, Bjarke Ingelsa, Winy Maasa, Dominique Perrault, Ben van Berkel, Philipa Jodidia, Shohel Shigamatsua. Architizerove A+ nagrade razlikuju se u tome što nastoje najbolje svjetske projekte i dizajn predstaviti puno široj publici.

Ovim ulaskom u finale za nagradu Architizer A+Awards možem s pravom reći da su osječki arhitekti obišli cijeli svijet, jer nakon istočnog dijela zemljine kugle, sada su zapaženi i nominirani i i na zapadnom, američkom području. Naime, dobra arhitektonska realizacija se u svijetu vrlo lako prepoznaje, te smo sretni što smo naš Osijek pozicionirali na "arhitektonskoj mapi" svijeta.

Veliko je to priznanje za Rechner, za naš Osijek, kao i za hrvatsku arhitekturu.

Pored stručne nagrade, tu je i glasovanje za nagradu A+ Popular Choice Award, tako da svi zainteresirani mogu sudjelovati i dati svoj glas, što pozivamo i da učine na stranicama Architizer A+ Awards-a, direktan link je http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=16


Izdvojeno

Reci što misliš!