Vijesti / Osijek

Položen kamen temeljac za novu tvornicu Kandita

Položen kamen temeljac za novu tvornicu Kandita

Svečanost polaganja kamena temeljca kojom je označen početak gradnje nove suvremene tvornice Kandit na području Industrijske zone Nemetin održana je danas u 12h, uz prisutnost lokalnih državnih dužnosnika, gospodarstvenika te brojnih osječkih uglednika.

Kamen temeljac za buduću proizvodnu halu polažu direktor Kandita Mario Műller i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Nova tvornica prostirati će se na 23.000 četvornih metara i ona za Kandit znači mogućnosti proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu sa tržišnim trendovima te rast kapaciteta. Riječ je o značajnoj investiciji u regiji, i treba naglasiti da će gradnjom ove tvornice zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.

Restrukturiranjem, reorganiziranjem i izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji. Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014. godine.
kandit tvornica

Izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati i tržište Europske unije, vrijednost ove investicije je 20 milijuna eura. Kandit je već u cijelosti redefinirao svoju strategiju nastupa na tržištu kroz nove proizvode, prošao značajne organizacijske i kadrovske promjene, osuvremenio način poslovanja i intenzivno radio na projektu nove tvornice čokolade i bombona.

Dodajmo ovome i kako je tvornica Kandit lani povećala prodaju svojih proizvoda na tržištu za 20 posto u odnosu na 2011. godinu, dok je u protekla 2 mjeseca prodaja veća za čak 30 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!