Vijesti / Osijek

Fire combat - vatrogasci pokazali punu spremnost u ekstremnim situacijama

Fire combat - vatrogasci pokazali punu spremnost u ekstremnim situacijama

Opseg posla vatrogasca prilično je velik. Gase požare, sudjeluju u spašavanju ljudi i imovine, pružaju pomoć u nesrećama i opasnim situacijama i još puno toga. Sve to iziskuje dobro fizičku i psihičku spremnost.

Koliko su uvježbani i spremni 24 vatrogasne ekipe iz cijele Hrvatske pokazale su na međunarodnom natjecanju - prvom Memorijalu „Matija Jakuš" «Fire combat» održanom u Osijeku.

Brzina, spretnost, fizička pripremljenost, timski rad – sve su to morali imati natjecatelji, a kako bi uspješno izvršili zadatke koji nisu bili nimalo laki. Natjecanje «Fire combat» zanimljivo je ne samo vatrogascima, već privlači i brojnu publiku jer riječ je o natjecanju u ekstremnim vatrogasnim vježbama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posao vatrogasca stoga zahtjeva veliku spremnost i cjeloživotno učenje. Pred vatrogascima je još jedna sezona gašenja požara na Jadranu u čemu će tradicionalno sudjelovati i osječke snage.

Po onome što su pokazali na osječkom natjecanju, vatrogasci su itekako spremni. Ipak, nadamo se kako posla odnosno požara na našoj obali neće biti.

Izvor: STV

 

Izdvojeno

Reci što misliš!