Vijesti / Ostalo

Krenula isplata uskrsnica u OBŽ

Krenula isplata uskrsnica u OBŽ

Povodom Uskršnjih blagdana župan dr. sc. Vladimir Šišljagić donio je Rješenje o isplati uskrsnice umirovljenicima s područja Osječko–baranjske županije.

Sukladno financijskim mogućnostima proračuna Osječko–baranjske županije za tu namjenu izdvojeno je ukupno 1.400.000 kuna, čime će se po 150 kuna isplatiti svim umirovljenicima čija je mirovina 1.200 kuna ili manje. Podjela uskrsnica dostavom na kućne adrese umirovljenika počela je još 9. travnja 2014. godine, a do sada je uskrsnicu primilo više od 6.500 umirovljenika iz cijele županije.

Isplata uskrsnica obavljena je prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manja, te drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umirovljenici koji eventualno nisu dobili uskrsnicu, a također imaju mirovinu 1.200 kuna ili manje, mogu podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Osijek, Kapucinska 40/I. Zahtjevi će se primati do kraja travnja, a za eventualne nejasnoće građani se mogu javiti na telefon 031 221 654.


Izdvojeno

Reci što misliš!