Vijesti / Ostalo

Navijači pomažu u obrani Slavonije od poplava

Navijači pomažu u obrani Slavonije od poplava

Obično su u medijima zastupljeni samo kada stvari izmaknu kontroli, kada valja skrenuti pozornost s nekih ozbiljnijih problema u državi ili kada im je potreban dežurni krivac. Da skratimo, navijači se, uglavnom, spominju u negativnom kontekstu. Mi ćemo im ipak pristupiti drugačije.

Današnji prizor iz Vrbanje svakako je vrijedan spomena i hvale. Stotinjak pripadnika Torcide, Bad Blue Boysa i Kohorte, na igralištu, u centru mjesta, zajedno cijeli dan puni vreće s pijeskom i tovari na kamione. Posebno valja istaknuti Torcidaše, koji su s dva autobusa cijelu noć putovali prema Slavoniji i odmah od ranog jutra prionuli na posao.

Osim na punjenju vreća, navijači su bili raspoređeni i na izgradnji i utvrđivanju nasipa. Kohortaši, a vjerujemo i ostali navijači iz Slavonije, još se od jučer ujutro nalaze na punktovima. Radili su cijelu noć u Drenovcima i Strošincima, u koje je, nažalost, voda prodrla.   

c8e7a2a7b5d9ddb789d7eb9e8b99f1dc.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim fizičke pomoći, sve hrvatske navijačke udruge prikupljale su i donacije, koje su poslali preko Crvenog križa ili, kao Kohorta, dovezli izravno ljudima.

3fdf5f015117960e6f9e08eff3437fec.jpg

Navijači su još jednom pokazali da će uvijek među prvima pomoći kad je najteže. Mnogi ih smatraju negativcima i huliganima. Samo ćemo napomenuti da dok ti 'huligani'  putuju stotine kilometara kako bi pomogli ljudima, ti koji ih tako nazivaju uživaju u ispijanju kavica na suncu.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!