Vijesti / Ostalo

Novih 150 vojnika pomaže u obrani od poplava u Osječko-baranjskoj županiji

Novih 150 vojnika pomaže u obrani od poplava u Osječko-baranjskoj županiji

Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i temeljem odluke ministra obrane RH Ante Kotromanovća novih 150 pripadnika Oružanih snaga danas, 17. rujna 2014.  upućeno je u Osječko-baranjsku županiju na poplavom ugrožena područja.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je danas, u srijedu, 17. rujna 2014. angažirano  506 pripadnika Oružanih snaga RH te 49 teretnih motornih vozila, četiri sanitetska motorna vozila, jedan autobus, šest terenskih motornih vozila i pet čamaca.

Na području Jasenovca 130 vojnika sa 14 teretnih motornih vozila i tri terenska vozila angažirano je na utvrđivanju nasipa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na punjenju vreća i utvrđivanju nasipa na području Sunjskog Selišća i Donje Letine radi 60 vojnika s tri teretna motorna vozila i sanitetskim vozilom.

U Žažini 50 pripadnika OSRH s četiri motorna vozila angažirano je na nadzoru i utvrđivanju nasipa, a u Letovaniću 10 vojnika radi na kontroli nadzora nasipa.

Na području Starog Pračnog i Stare Drenčine 36 pripadnika OSRH s tri motorna vozila angažirano je na patroli nasipa.

U poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije angažirano je i 7 pripadnika Zapovjedništva za potporu koji s tri vozila dostavljaju hranu, vodu i opremu.

Preostalih 213 pripadnika Oružanih snaga RH nalazi se u pripravnost u vojarnama u Petrinji, te će se prema potrebi, priključiti ekipama na terenu.

Izvor: morh.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!