Vijesti / Ostalo

Županijski proračun manji za 37 i pol milijuna kuna

Županijski proračun manji za 37 i pol milijuna kuna

Na jučerašnjoj, 11. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije izglasano je smanjenje županijskog proračuna za 2014. godinu u iznosu od čak 37,67 milijuna kuna.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić odgovorio je na dvadesetak pitanja županijskih vijećnika. Tako se doznalo da će županija rješavati problem vodoopskbe u općini Levanjska Varoš gdje je na sustav od ukupno 440 priključeno tek 89 kućanstava. Odluku Grada Osijeka da u idućoj godini smanje financijska sredstva za HNK za dva milijuna kuna ocijenio je ozbiljnom teškoćom, jer osječko nacionalno kazalište u jednakim iznosima financiraju grad i županija.

Snježana Raguž, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javne financije, na sjednici je naglasila kako je nakon prvog rebalansa proračun iznosio 365, a sada će biti oko 327,33 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Smanjena je stavka od mogućeg kreditnog zaduženja koje je prvotno iznosilo 15 milijuna kuna, i to za planirane projekte iz fonda za predfinanciranje projekata Europske unije, kao i za energetsku učinkovitost. Nadalje, u visini od 5,3 milijuna kuna smanjeni su prihodi od poreza na dohodak, a nedostaju i planirani prihodi od prodaje naših udjela vodoprivrednim poduzećima Vuka i Odvodnja Darda. Zbog teške financijske situacije oni su to odložili za 2015. godinu, objasnila je Raguž.

Dugotrajna rasprava vodila se o skidanju s dnevnoga reda prijedloga odluke o pripajanju Ljekarni Beli Manastir i Đakovo Ljekarni Osijek. Na kraju je dogovoreno da se o pripajanju raspravlja, ali bez glasovanja dok vijećnici ne dobiju više informacija o, kako su svi ocijenili, tako važnom pitanju.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!