Vijesti / Ostalo

Usvojen Proračun OBŽ ''težak'' 400 milijuna kuna

Usvojen Proračun OBŽ ''težak'' 400 milijuna kuna

Na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, nakon dvosatne rasprave, usvojen je Proračun za 2015. godinu u iznosu 393,5 milijuna kuna.

Proračun je realan, objektivan, socijalan i razvojni, rekao je župan Vladimir Šišljagić. Iako u Proračunu nisu osigurana sredstva za đakovačko rodilište od njega ne odustajemo,rekao je Šišljagić.te dodao kako Županija od nadležnog ministarstva traži da se osiguraju sredstva za njegovu uspostavu.

Nefunkcioniranje Luke Tranzit za Županiju je jedno od gospodarskih i prometnih pitanja naprosto zbog činjenice da su doneseni zakoni i uredbe s državne razine kojima se sprječava eksploatacija pijeska i šljunka iz vodotoka, istaknuo je, odgovarajući na pitanja vijećnika, župan Vladimir Šišljagić.. Na Dravi se pijesak gomila u Luci Tranzit i sprječava plovidbu kod niskog vodostaja kakav će uslijediti. Županija je u nizu dopisa i prijedloga za izmjene i dopune uredbe koja bi omogućila nastavak eksploatacije. U Luci su ogromne količine uvezenog pijeska, a odgovor iz resornog Ministarstva još nije stigao.

Nastavno – sportska trodijelna dvorana na Zelenom polju, vrijedna 26.300.000 kuna je završena. Tehnički je pregled najavljen za 23. prosinca i u siječnju 2015. će biti stavljena u funkciju.

Tekst: Radio Osijek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!