Vijesti / Ostalo

SOS Dječje selo Ladimirevci proslavilo 18. rođendan

SOS Dječje selo Ladimirevci proslavilo 18. rođendan

SOS Dječje selo Ladimirevci proslavili su svoju punoljetnost prigodnim programom i veselim radionicama. Uz radostan i neumoran smijeh djece uživali su prijatelji, partneri i uvaženi gosti, a slavlje je, unatoč lošem vremenu, potrajalo cijeli dan.

Rođendanska svečanost, koja se održala u OŠ Ladimirevci, bila je otvorena prigodnim kolom u izvedbi KUD Šokadija Ladimirevci.

Uz kratki govor svim se uzvanicima obratio direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić, koji je pozdravio prisutnu djecu, SOS mame i tete, ali i uvažene goste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Mnogo je razloga za osjećaj ponosa kojeg nosimo u sebi. Ponosni smo na obiteljski koncept dugoročne skrbi o djeci u potrebi, kojim omogućujemo biološkoj braći i sestra ma zajedničko odrastanje u SOS obitelji u sigurnom i poticajnom okruženju u kojem poštujemo različitosti, vlastitim primjerima poučavamo nenasilje i sve pozitivne vrijednosti koje su od velike važnosti za razvoj našeg društva. Osim toga kontinuirano razvij amo kapacitete koji će pomoći u rastu i razvoju djece i odrastanju u vrijednu i samostalnu mladu osobu. Ponosni smo na zajedništvo u kojem SOS mame, SOS tete, članovi stručnog, administrativnog i tehničkog tima, svatko iz svoje uloge, predano i potpuno, s puno ljubavi i pažnje, s puno entuzijazma i odgovornosti, svakodnevno živi viziju i misiju organizacije SOS Dječje selo i čini da djeca imaju brižan dom kao i ona djeca koja žive u brižnom domu biološke obitelji. Ponosni smo na činjenicu da smo integrirani u lokalnu zajednicu i da pored toga što imamo prijatelje od kojih primamo pomoć, pomoć i sami pružamo djeci i obiteljima oko nas na različite načine, zahvaljujući iskustvu i stručnosti koju posjedujemo, rekao je Zoran Relić te iskoristio priliku da, povodom 18. rođendana, zahvali na podršci prijateljima i partnerima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, koji pružaju pomoć u stvaranju brižnog doma za 16 SOS obitelji.

Ovom velikom danu za Selo prisustvovala je i predsjednica Udruge SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić koja je, uz srdačne pozdrave, čestitala Ladimirevcima na punoljetnosti.

Nakon službenog djela, uslijedio je program priredbe u kojem je, uz brojne uzvanike i veselu publiku, uživala i nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnja Tuškan-Krupić te članica predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska, Lea Soković.

U suradnji s Mobilnim timom Djeca iz Rajevog sela otpjevala su pjesmicu 'Gdje si bila curice', djeca iz Račinovaca izveli su kolo, djeca iz Strošinaca igrokaz 'Živa voda', a djeca iz Đurića također igrokaz, 'Rešeto'.

Kao 'šlag na kraju' domaćini, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, izveli su predstavu pod nazivom 'Bubamarina kućica' tijekom koje su predstavili sve obitelji iz sela.

Također, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci zahvalio se svim SOS mamama i tetama te im, uz stisak ruke i srdačan poljubac darovao cvijeće.

Proslaviti rođendan sa SOS Dječjim selom Ladimirevci došli su i drugi uvaženi gosti: ravnatelj OŠ Ladimirevci, Damir Jakopiček, gradonačelnik Valpova Leon Žulj, pročelnica upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Osječko-baranjske županije Snježana Staščik, ravnatelja Crvenog križa Osijek Marko Đukić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Dragan Luketić, predsjednik vijeća mjesnog odbora Ladimirevci Goran Ivanović i zamjenica gradonačelnika Valpova Pavica Majdenić.

Nakon priredbe vesela se ekipa preselila u Selo gdje ih je čekao vrući čobanac za č ije su ukusne sastojke zaslu žni prijatelji i donatori iz Lidla, te kolač i dugogodišnjih partnera Dr.Oetker. Oni najmlađi zabavu su nastavili na malonogometnom turniru.

Tekst i foto: SOS Dječje selo Ladimirevci
Video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!