Vijesti / Ostalo

Antunovac i Ivanovac osvijetljeni LED javnom rasvjetom

Antunovac i Ivanovac osvijetljeni LED javnom rasvjetom

Općina Antunovac u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost rekonstruirala je u cijelosti javnu rasvjetu u naseljima Antunovac i Ivanovac u energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu s LED rasvjetnim tijelima.

Fond je sufinancirao s 80% vrijednosti investicije projekt Rekonstrukcije javne rasvjete za naselje Antunovac, koji je upravo završen s vrijednosti projekta od ukupno 560.000,00 kuna. Postojeća rasvjetna tijela rekonstruirana su sa energetski i ekološki učinkovitijom LED rasvjetom, pri čemu je procjena uštede energije po projektima prosječno 69% i ukupna ušteda sredstava iz Općinskog proračuna za električnu energiju za javnu rasvjetu na godišnjoj razini je procijenjena na 197.937,77 kuna. Kako je naselje Ivanovac rekonstruirano s LED rasvjetom krajem prošle godine, zanačajne uštede elektirčne energije su već vidljive.

Osim ovih projekata, završeno je i projektiranje javne rasvjete uz novoizgrađenu biciklističku stazu od Antunovca – Josipin dvora  do Osijeka, čija vrijednosti iznosi 130.000,00 kuna i također je u 80% sufinancirana sredstvima FZOEU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Općina Antunovac

 


Izdvojeno

Reci što misliš!