Vijesti / Ostalo

Slavonija dobija još jedan mega trgovački centar - TC Colosseum

Slavonija dobija još jedan mega trgovački centar - TC Colosseum

U listopadu ove godine u Slavonskom Brodu otvara se novi, suvremeni City Colosseum, čija je gradnja počela prije mjesec dana.

Riječ je o trgovačko-zabavnom centru vrijednom 53 milijuna eura s podzemnom garažom i tri nadzemne etaže, ukupne površine 23.176 četvornih metara.


Koncipiran je kao novo suvremeno gradsko i regionalno okupljalište, a od jeseni će posjetiteljima omogućiti uživanje u prostranim šetnicama i mnogobrojnim ugostiteljskim uslugama, u besplatnom internetu, zabavi u multipleks-kinu Cinestar s četiri dvorane i ukupno 520 mjesta za sjedenje, u kockarnici te u ponudi izvrsno opskrbljenih prodavaonica. Nije zaboravljen niz ostalih usluga, kao što su bankarske, poštanske, frizerske...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

City Colosseum nalazit će se u City Parku, koji će sadržavati još i McDonald'sov restoran, benzinsku crpku, centar za uređenje doma i još niz manjih prodavaonica, a ukupno je ulaganje oko 80 milijuna eura.

colloseum brod495

- Slavonski Brod pamtim kao nekadašnje industrijsko i kulturno središte, a nakon završetka City Colosseuma i City Parka vjerujem da će postati moderniji, bogatiji i snažniji grad - riječi su direktora budućeg kompleksa Nermina Dalipija, koji je predstavio projekt zajedno s predstavnicima projektanata i investitora - tvrtke Ecos Trgovine.

Prema Dalipijevim riječima, centar će biti jedan od najsuvremenijih u regiji, a gradi se u skladu s europskim standardima i s modernim dizajnom. U realizaciji projekta angažirani su domaći ulagači i projektanti (u suradnji s arhitektonskim studijem Loistl Vision iz Austrije) te izvođači radova (građevinska tvrtka Konel iz Dubrovnika), a sam projekt nadahnut je djelomice i kulturnom baštinom Slavonskoga Broda. Velika ostakljena zgrada City Colosseuma svojom će arhitekturom privlačiti pozornost i dominirat će City Parkom. Predviđene su i prostrane šetnice, koje će zauzimati 5.671 četvorni metar.

Više od 60 posto komercijalnog prostora City Colosseuma već je zakupljeno, a među brendovima su, uz ostale, H&M, C&A, Deichman, Intersport, New Yorker, KiK, Expert, Plodine, Bipa...

colloseum brod495 2

[blockquote]Zakupnici ulaze već u lipnju

City Colosseum gradi se punom parom, a uz već sagrađene podzemne garaže za 410 osobnih automobila, prizemni dio i prvi kat uglavnom će biti namijenjeni prodavaonicama, ugostiteljskim sadržajima i šetnicama, a trećom će etažom dominirati zabavni i ugostiteljski sadržaji. Svi radovi s unutrašnjim uređenjem, kaže direktor, trebaju biti završeni do kolovoza, a zakupnici će već sredinom lipnja moći ući u prostore kako bi do kraja rujna završili opremanje. Svečano otvaranje City Colosseuma predviđeno je za 11. listopada ove godine.


Gradonačelnik Duspara zadovoljan

Pozdravljajući izbor Ecos Trgovine kao do sada provjerenog investitora u gradu - brodski gradonačelnik Mirko Duspara uz gradnju City Colosseuma posebno je naglasio značenje zapošljavanja 350 osoba raznih profila. Za Brod je značajno i uređenje zapadnog ulaza u grad, koji zaslužuje ovakvu investiciju, rekao je gradonačelnik.

-53 milijuna eura vrijednost je City Colosseuma

-23 tisuće četvornih metara bit će površina budućeg centra[/blockquote]

coll sb495

 

TEKST: Marija RADOŠEVIĆ (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!