Vijesti / Ostalo

Vinkovačke jeseni privukle 140 tisuća posjetitelja, prikupljeno 40 tisuća kuna u humanitarne svrhe

Vinkovačke jeseni privukle 140 tisuća posjetitelja, prikupljeno 40 tisuća kuna u humanitarne svrhe

 

Završene su 47. Vinkovačke jeseni, koje su prema procjenama policije u grad na Bosutu privukle 140.000 posjetitelja.

b5c57e5bca9d1e01196c7e64e90db626.jpg

Ove godine bilježimo puno "naj" činjenica - najposjećenije, najviše sudionika u mimohodu, najveće kolo na svijetu u najstarijem europskom gradu, najposebniji i najintrigantniji scenario svečanog otvorenja.

8ac493ca3f976d9e0d73135cc62e683c.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=camera]FOTO i VIDEO: Najveće kolo na svijetu[/span]

Manifestaciju su danas na konferenciji za medije komentirali i Predsjednik organizacijskog odbora gradonačelnik dr. Mladen Karlić te organizator tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

"Bez obizra što su mnogi očekivali da će zbog krize jeseni biti skromnije, možemo čak reći da su bile najraskošnije i najorganiziranije do sada. Održano je preko 50 priredbi u sklopu manifestacije. Bilo je puno posebnosti, a stručni krugovi visokom ocijenom su ocijenili, u svijetlu ulaska u Euopu, svečano otvorenje, iako su možda vinkovčani očekivali više vinkovačkog štiha u samom scenariju. Sretan sam sa 55.000 posjetitelja mimohoda, koji je usudio bih se reći bio jedan od najljepših u ovih 47. godina. Po prvi puta imali smo i prijenos na internetu te smo ponosni što smo jeseni otvorili i pokazali cijelom svijetu. Drago mi je i što smo upravo humanitarnim koncertom završili ove Jeseni" istaknuo je Karlić.

VinkovackeJeseni_SiBhr_26.JPG

[span class=camera]GALERIJA: Vinkovačke jeseni 2012.[/span]

U ime ZAKUD organiziratora Vinkovačkih jeseni, Stjepan Đurković posebno je zahvalio sponzorima manifestacije te svim sudionicima 47. Vinkovačkih jeseni.

"Hvala svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj manifestaciji, velikom timu ljudi koji su radili mjesecima da bi ove jeseni bile ovakve kakve jesu. Sponzorima hvala što nas prepoznaju i što vole našu kulturu i tradiciju" zaključio je Đurkovič.

Na koncertu Miroslava Škore prikupljeno 40 tisuća kuna

VinkovackeJeseni_MiroslavSkoro_SiBhr_08.

[span class=camera]GALERIJA: Humanitarni koncert Miroslava Škore[/span]

Na konferenciji za medije nazočili su i Tihomila Viljetić predstavnica Zajednice Vjera i Svjetlo te Tomislav Velić predsjednik Udruge za pomoć osobama sa invaliditetom Bubamara Vinkovcima kojima je uručeno 40.000 kuna prikupljenih od prodaje karata na velikom humanitarnom koncertu Miroslava Škore kojim su i završene 47. po redu Vinkovačke jeseni.

Foto: K.Konig/SiB.hr
Tekst: VK-jeseni


Izdvojeno

Reci što misliš!