Vijesti / Ostalo

Od 1. siječnja poskupljuju karte za vlak

Od 1. siječnja poskupljuju karte za vlak

Iz Hrvatskih željeznica stiže "božićno izneneđenje" u obliku poskupljenja karata u željezničkom pormetu za čak 15 posto.

8d57ab721ee921cf9d086b315dbc245f.jpg

HŽ Putnički prijevoz dobio je suglasnost za dizanje cijena od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastruktura, a još se za poskupljenje čeka suglasnost Ministarstva gospodarstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković na današnjoj je konferenciji za novinare poskupljenje objasnio time što cijena karata karte nije mijenjanja pet godina, a nisu ni usklađivane s inflacijom, dok je i cijena goriva značajno porasla.

Iz HŽ-a su objavili i kako će u voznom redu za 2013. godinu HŽ Putnički prijevoz imati 717 vlakova od čega 22 međunarodna, što je za 45 vlakova manje nego u 2012. Tako planiraju uštedjeti 42 milijuna kuna. Ukidanje vlakova objašnjavaju time da su troškovi na tim linijama bili viši i do 10 puta od prihoda.

Za Osječane i sve Slavonce bitno je spomenuti kako su među ukinutim linijama i Osijek - Zagreb (brzi izravni vlak), te međunarodna linija Sarajevo - Budimpešta koja je išla preko Osijeka.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!