Vijesti / Ostalo

VIDEO: Napustila nas je linija Sarajevo-Osijek-Budimpešta

VIDEO: Napustila nas je linija Sarajevo-Osijek-Budimpešta

Po prvi puta još od doba Austro-ugarske monarhije Slavonija i Baranja neće željeznicom biti povezana sa Budimpeštom. Najogorčeniji su mladi Mađari Hrvatske jer vlak najviše koriste studenti koji se školuju u Mađarskoj.
hzlinijasarajevobudapest495
Ukidanje željezničke linije neće u znatnijoj mjeri naštetiti šopingholičarima, koji tek ponekad skoknu do Mađarske, ali su odlukom HŽ-a u znatnoj mjeri pogođeni srednjoškolci i studenti. Najogorčeniji su mladi Mađari Hrvatske jer vlak najviše koriste studenti koji se školuju u Mađarskoj.

- Osobno znam najmanje 70 ljudi koji se školuju u Mađarskoj i koji su do sada tamo i natrag putovali vlakom. Što će biti s njima, ne znam. Od školovanja sigurno neće odustati, ali će im ukidanje linije opteretiti kućni budžet - kaže Monika Molnar-Ljubić, potpredsjednica Zajednice mladih Mađara Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi njezine udruge od HŽ-a su tražili obrazloženje ukidanja spomenute linije, ali odgovor ih nije zadovoljio iako je bio očekivan.

- Rekli su da je vlak nerentabilan, što mislimo da nije točno. Nisu odgovorili na pitanje kako će učenici i studenti odlaziti na školovanje - tvrdi Monika Molnar-Ljubić, dodajući da nije riječ samo o učenicima i studentima nego i o velikom broju ostalih putnika.

Za umrle željezničke linije organizatori su današnjega prosvjeda zalijepili osmrtnice i zapalili svijeće nadajući se da se čudo, nakon što mjerodavnima predaju peticiju, ipak može dogoditi.
Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:

IZVOR: www.stv.hr, Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!