Vijesti / Ostalo

Besplatne radionice za djecu u OŠ Ladimirevci

Besplatne radionice za djecu u OŠ Ladimirevci

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sufinancira projekt udruge Nutricionizam Balans „Učimo zajedno do zdravlja", a koji se provodi u OŠ Ladimirevci za djecu od 7. do 11. godine starosti.

Ovim projektom ispitane su prehrambene i životne navike učenika, znanje o pravilnoj prehrani, a mjerena je i tjelesna masa te visina učenika navedene škole od 1. do 4. razreda. Na temelju analize podataka odabrani su polaznici radionica o pravilnoj prehrani (15 dječaka i 15 djevojčica).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz interaktivne radionice djeca su uključena u aktivno učenje o nužnosti pravilne prehrane i svakodnevne fizičke aktivnosti. Djeca su mogla naučiti o važnosti redovitih obroka i svakodnevnim potrebama unosa voća i povrća. Također, objašnjena je piramida pravilne prehrane, zašto je unos vode važan za organizam i mnoge druge važne činjenice o tome kako im prehrana utječe na zdravlje.

Osim predavanja za djecu, održana su i edukativna predavanja za njihove roditelje kako bi što bolje i uspješnije utjecali na promjenu prehrambenih i životnih navika njihove djece te povećali svijest o važnosti pravilne prehrane kroz životni vijek.

radionica balans2495

Nakon edukacije, na temelju dobivenih rezultata biti će izrađeno 1000 primjeraka brošura o pravilnoj prehrani djece i podijeliti građanima Osijeka, kako bi što veći broj građana bio uključen u ovaj projekt.

Podsjetimo, posljednja istraživanja navode kako su školska djeca u Hrvatskoj na četvrtome mjestu u Europi po pretilosti, odnosno više od 20% djece ima problema s prekomjernom tjelesnom masom-debljinom!

Razlog svemu tome je upravo nepravilna prehrana i način života odnosno prekomjerna konzumacija brze hrane (tzv. fast food), slatkiša, gaziranih pića te premalo kretanja i predugog sjedenja uz televiziju i računalo!


Izdvojeno

Reci što misliš!