Vijesti / Ostalo

Ideja 'Kava za kasnije' stigla i u Osijek

Ideja 'Kava za kasnije' stigla i u Osijek

"Kava za kasnije" priča je koja se strelovito proširila Internetom i postala pravi hit. Ideja same priče je pomaganje siromašnima na jedan zanimljiv način.

Sve je krenulo kada je na Facebooku jedan korisnik podijelio priču iz lokalnog bara u kojem je naletio na ljude koji imaju sasvim čudne narudžbe. Uz normalnu narudžbu kave, naručili su i kavu "za kasnije". Nije mu bilo jasno čemu se tu radi, sve dok u kafić nije ušao jedan muškarac koji je po odjeći izgledao kao skitnica i upitao konobaricu "Imate li kakvu kavu za kasnije?".

O čemu se tu zapravo radi?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stvar funkcinira ovako: naručite kavu za kasnije i platite ju. Ta će plaćena kava na šanku čekati nekoga tko si ju inače ne bi mogao priuštiti. Ta osoba kad dođe pita konobara da li ima kavi za kasnije.

Priča kaže da je tradicija naručivanja "kave za kasnije" započela u Napulju, no proširila se diljem svijeta. Na nekim mjestima možete, osim kave, naručiti i sendvič ili čitav "ručak za kasnije".

Nije dugo trebalo da ova ideja zaživi i u Osijeku. Barcelona Pub uveo je u svoju ponudu mogućnost naručivanja "kave za kasnije".

- Uveli smo to iz razloga što je naš lokal otvoren za sve, nikada nisamo radili selekciju gostiju ili prema nekom gledali na drugačiji način. Iako su svi dobrodošli mnogi si nemaju priuštiti za dolazak, pa smo stoga odlučili dati priliku osobama koje mogu odvojiti koju kunu za one koji to ne mogu, rekao nam je jedan od vlasnika Barcelone.

Svakako pohvalno, a nadamo se da će ova tradicija zaživjeti i u drugim osječkim kafićima. Dovoljno je samo zrno dobrote i poštenja da bi ova ideja uspješno funkcionirala.

Posjetite i Facebook stranice: Kava za kasnije i Suspended Coffees

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!