Vijesti / Ostalo

Proglašeni najuspješniji obrtnici u Osječko-baranjskoj županiji

Proglašeni najuspješniji obrtnici u Osječko-baranjskoj županiji

Obrtnici Osječko-baransjke županije su se okupili jučer u Županijskoj komori Osijek na redovitoj skupštini, a ovom prigodom proglašeni su i najuspješniji obrtnici u županiji.

Obitelj Krolo iz osječke Retfale i njihova tvrtka Plastomet proglašeni su obrtnicima godine u Osječko-baranjskoj županiji.

Bave se plastičnom i metalnom galanterijom, imaju željezar, proizvodnju PVC stolarije, kao i čavala. Prosječno broje oko 20 djelatnika, a unatoč ekonomskoj krizi iz godine u godinu bilježili su rast prihoda, godišnej u prosjeku 10%. Dok neki o tome mogu samo sanjati, ova obitelj to ipak uspjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošle godine otvorili su novi izložbeni salon u Osijeku, a ove godine proizvodnju planiraju proširiti i ulagati u nove proizvodne prostore.

- Sve to smatramo prilagodnom za Europsku uniju i bit ćemo prvoga srpnja spremni boriti se tržištu puno većem od našeg, kažu braća Krolo koji Europu smatraju izazovom.

Na redovitoj skupštini udruženja obrtnika Osijek vodstvo je izvijestilo članstvo o aktivnostima u prošlom razdoblju, a dotaknuli su se i cjeloživotnog obrazovanja obrtnika uz državnu potporu te još uvijek primjetan neugodni raskorak između ponude obrtničkih zanimanja na tržištu rada s jedne i onih traženih s druge strane.

Osječko-baranjska županij zauzima sedmo mjesto s udjelom od 5% u strukturi broja obrta na razini države. No, u posljednjih 5 godina 306 obrtničkih radnji zatvorilo je svoja vrata. Njihov broj i dalje se smanjuje, no onaj drastični pad na vrhuncu recesije zaustavljen je, pa je prošle godine zatvoreno samo njih 16.

Izvor: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!