Vijesti / Osijek

Ostao bez krova nad glavom pa svi uskočili u pomoć

Ostao bez krova nad glavom pa svi uskočili u pomoć

Kuća 72-godišnjeg Zlatka Vrbana u Tvrđavici u božićnoj je noći u požaru ostala bez krova, no u pomoć su mu odmah priskočili susjedi, prijatelji i grad Osijek.

„Nedavno sam imao tešku operaciju, tako da sam ranije išao u krevet. U jednom trenutku sam se trgnuo iz sna misleći da je vani vatromet te da djeca ispred kuće bacaju petarde. Čulo se baš neko pucketanje. Ništa mi se nije učinilo dramatičnim pa sam ponovo legao. Nakon kratkog vremena probudila me sada već jaka tutnjava. Osjetio sam pucanje svakog crijepa. Ustao sam, otvorio tavanska vrata i vidio cijelo krovište u plamenu. Sve se rušilo“ ispričao je Zlatko Vrban, koji je dragovoljac Domovinskoga rata.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u „razbuktaloj fazi“ u 2 sata i 33 minute i na požarište su stigli s tri navalna vozila. Uspjeli su spriječiti širenje vatre, ali krovište veličine 70 četvornih metara je uništeno, kao i kuhinjski strop.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Trebalo nam je osam minuta da zaustavimo širenje vatre. Nažalost, Zlatko Vrban je ostao bez kompletnog crijepa na krovištu“, objasnio je zapovjednik osječkih vatrogasaca Boris Banjan.

Već prvoga jutra Vrbana su počeli posjećivati susjedi i prijatelji i samoinicijativno krenuli raditi na obnovi. Danas je oštećenu kuću posjetio i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te je svojim pomoćnicima naložio da Zlatku Vrbanu na trošak Grada Osijeka osiguraju kompletan materijal potreban za popravak kuće.

„Vidim da su se ljudi već i sami organizirali pa će grad osigurati sav potreban materijal. U vrijeme božićnog širenja dobrih poruka najmanje što možemo učiniti je da nekome koga zadesi ovakva nesreća pomognemo te tako pokažemo da i u ova teška vremena nije nestalo ljudskosti“, rekao je osječki gradonačelnik.

Tekst: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!