Vijesti / Regija

VIDEO: Vatrogasci predali donaciju obitelji Piljić iz Kopačeva

VIDEO: Vatrogasci predali donaciju obitelji Piljić iz Kopačeva

Pripadnici su Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka danas predali prikupljenu donaciju peteročlanoj obitelji Piljić u Kopačevu, koja je 18. veljače ostala je bez krova nad glavom kada se, zbog težine snijega, urušio krov trošne kuće u kojoj žive.

Sada su privremeno u praznoj kući u istoj ulici. Obitelj je i inače slaboga imovinskoga stanja, supružnici su nezaposleni i imaju troje male djece. Osječki su vatrogasci intervenirali i kod urušavanja krova, a dirnuti teškom situacijom u kojoj se obitelj našla, organizirali su humanitarnu akciju za pomoć te su preko svojega portala i Facebooka pozvali građane i tvrtke da im pomognu u prikupljanju odjeće, obuće, hrane, igračaka, namještaja i građevinskoga materijala. Građani su se odazvali, a prikupljenu su pomoć, kao i novčanu donaciju samih pripadnika postrojbe, vatrogasci predali obitelji Piljić koja nije skrivala emocije.

No, to nije kraj akcije i osječki vatrogasci namjeravaju i dalje voditi računa o toj nesretnoj obitelji te će i dalje prikupljati pomoć, a posebno pozivaju građevinske tvrtke, koje su do sada ostale nijeme, da doniraju građevinski materijal kako bi na mjestu urušene kuće obitelj izgradila novu. Također, i dalje je dobrodošla svaka donacija odjeće i obuće za djecu (djevojčica od tri godine i dječaci od 8 i 11 godina), a posebno bi život obitelji unaprijedilo radno mjesto za oca Ivana Piljića, građevinskoga radnika, koji u svojoj skromnosti ističe da je sada sve dobro, jer su svi živi i zajedno. Za donacije građani se mogu javiti na broj telefona Ivana Piljića 095/844-1616, a i dalje se mogu donacije donositi u prostorije Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka u Svačićevoj ulici.

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i video: STV
 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!