Vijesti / Osijek

Solarni automobil iz Osijeka 8,4 kilometara prešao za 14:55 minuta

Solarni automobil iz Osijeka 8,4 kilometara prešao za 14:55 minuta

Na prvoj utrci solarnih električnih automobila u Hrvatskoj sudjelovalo je 5 srednjih škola i to: Osijek, Sisak koji je ujedno i nositelj projekta, Velika Gorica, Kutina i Zadar.

Postojale su dvije kategorije natjecanja: reli utrka i najbolji dizajn. Ocjena peteročlanog žirija, za najbolji dizajn, proglasila je automobil učenika Elektrotehničke i prometne škole Osijek najljepšim.

"Trka se odvijala na cesti izvan Siska i bila je jedno vrijeme zatvorena za promet. HAK i policija su organizirali tijek i mjerenje utrke. Naš vozač (Filip Topolovec) startao je prvi i stazu dugu 8,4 km prešao za 14 minuta i 55 sekundi. U trci mu je pukla papučica gasa što mu je, po njegovim riječima, oduzelo pola minute dok nije osposobio gas za nastavak vožnje," rekao nam je profesor i mentro Mirko Mesić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je, nažalost, utjecalo na konačni rezultat. Kutina je vozila 14 minuta i 48 sekundi a Velika Gorica i Zadar preko 15 minuta. Sisak je vozio 14 minuta i 36 sekundi i bili su pobjednici.
[span class=camera]FOTO: U EMŠI konstruirali solarni automobil[/span]

soela vozilo 7

Ekipa se sastojala od učenika: Filip Topolovec, Matias Knežević, Danijel Rakić, Tomislav Turščak, Josip Spišić, Marko Ribarić, Luka Žagar i Marko Heceg, mentora mr.sc. Mirko Mesić, dipl. ing. i zamjenika mentora: Tomislav Vdovjak, dipl. ing.

Ovo jedinstveno vozilo nastalo u Osijeku možete pogledati 4.10. na sajmu u Osijeku.

soela vozilo 8

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!